Tulevaste novembri- ja detsembribeebide nurk.
Siin on TABEL, kuhu saab end kirja panna.
Esimene uh on soovituslik teha alates 7+ nädalal, sest siis on kindlasti juba loote südametöö näha ja rase saab juba kohe end arvele ka võtta (olenevalt arstist, siis nii mõnigi arst ei soovi rasedat veel 6+ nädalal või varem arvele võtta). Arvele tuleks rasedusega võtta hiljemalt enne 12. rasedusnädalat! Esimene visiit võib toimuda nii naistearsti kui ka ämmaemanda juures, selles suhtes vahet ei ole, sest ka ämmaemandad tuvastavad uh masinaga rasedusi!
Rasedate sõnaraamat:
TA - tähtaeg
UH - ultraheli
LVU – looteveeuuring
EPK – emakapõhja kõrgus
LA – looteanatoomia ultraheliuuring
KV - kuklavolt
@Kats
Ma sooviksin ka fb grupiga liituda. Uues foorumis ei ole sõna võtnud. Enne foorumi kolimist olin siin grupis.
Täna LA tehtud ning kõik hästi. Radedust 20+6 juba. Aeg lendab.
Võib mulle ka saata 😀
Aga kes siis FB grupi teeb ? :)
Ma olen esimesest kõik peaaegu alles hoidnud. Õnneks esimesed riided sooneutraalsed. Saab mõne kleidikese või satsipüksid/body juurde vaadata. Ära müüsin turvahälli kuna see oli enne kasutatud ja jalus mul. Sain tuttava käest. Seekord loodan ka mõne tuttava otsa sattuda ja häll järelturult hankida. Kuna eelmine oli suvelaps siis soojakoti vajadust pole tänase päevani kordagi olnud, kuid talvebeebile plaanin küll soetada. Nii pisikest keeruline paksudesse kombedesse sättida. Ostsin talveks meriinokombe, mütsi, kindad ja papud ära. Sain järelturult väga hea hinnaga. Enne hooaega mõistlikud hinnad. Vaatasin korra et joha epoes suur valik meriinot sooduses. Kuna eelmisest lapsest on suuremad suurused ees ootamas, siis plaanin vist paar väiksemat komplekti talveks juurde vaadata. Hea lihtne kui kõik sisuliselt olemas. Esimese lapsega veetsin kuid kõike kokku ajades. Palju olen järelturul silma peal hoidnud ning mõned uued asjad ka emotsiooni ajel soetatud 😄
Reedel saan teada, kas olen edasi isolatsioonis või lõppeb nv ära. Mul poeg sai ka täna testi tulemuse ja ka positiivne. Homme läheb plika testile. No lihtsalt aru saa mis toimub ja kuidas meil nii läks.
Mul kodus ootamas järelturu kiikhobune ja söögitool. Vanker on broneeringus. Kui LA tehtud hakkan asju ostma 🙂
Hei hei. Minul kohe kohe 20n täis saamas.
Uuriks palju te asju soetanud olete?
Pooldate rohkem järelturgu või ostate uusi? Ja ühtlase soovitahäge häib veebipoodi titekraamile.
Meil olemas vankee, turvahäll ja turvahälli soojakott. Lisaks mõned riided ja kõhukott ja vannilinad. :)
@Kats tänan küsimast ,täna paremini kui eile. Aga enesetunne käib üles alla, Terviseamet ja perearst oli ka hämmingus et ma nii kaua haige, et selline sai esmakordne.
Üks hea asi, kui sügisel sünnitama lähme, saab mees kaasas olla, 😃 nii mulle öeldi 🙂
Homme vaatan kas saan ämmaka kätte uurida mis edasi. Mul just 14.06 ämmaka vastuvõtt ja 18.06 LA. Nii tahaks sinna saada.
Meil oli reaktsioon teise lapse ootamise teavitamisest vist umbes sama nagu esimesel, ehksiis olid rõõmsad, (aga ega nad esimese lapsega meil ka shampust avama ei hakanud :D, vaid olid lihtsalt rõõmsad)... kui ma nüüd hoolega mõtlen, siis äkki isegi olid nüüd teise lapse teavitamisest rõõmsamad, sest ammu pole midagi nii toredat juhtunud, mehe poolses peres/suguvõsas on viimasel ajal olnud mõned terviseprobleemid, seega lapseootus on äkki selline tore rõõmus uudis vahelduseks
Mina sain nädal tagasi oma nipt vastused ja riskid madalad! Milline südamerahu! Nüüd rasedust nautima ja saab ka vaikselt jagama hakata uudist. Meile on vennale lisandumas detsembris siis väike printsess 💝.
14 +0
Sain oma tulemuse. Ongi positiivne. 🤧Jään nüüd terviseameti kõnet ootama. Ma ei saa aru. Pea 1.5 a möllas koroona. Käisin tööl jne. Nüüd kui kõrgaeg oli see aasta märtsis. Jäin enne juba koju haiguslehele. Ja kuidas võimalik et kodus olles selle üles korjab. Arusaamatu.
Loodan et väikse beebiga kõik korras on 🤔🙄
Kui palju siin üldse oleks inimesi, kes fb gruppi koliks? Tabelis on ainult 5 nime
Tundub, et oleks aeg fb gruppi kolida, siin nii vaikseks jäänud. Kas on keegi hakkaja kes viitsiks teha?
Mul on 14 ndl ja viimase nädalaga on korralik kõht ette tulnud. Esimesi liigutusi tundsin ka juba mõned päevad tagasi. Siis kui tütrega arutasime, et kas on poiss või tüdruk, hakkas pisike kõhus kohe märku andma😊 kumb ta siis on ei saanudki aru sellest märguandest. Aga kui seekord nimesid uurin, siis pigem tõmbab tüdrukute nimede poole.
Mul algas nüüd teine trimester ja enesetunne on juba päris hea, aga õues käimine ja koristamine jms asjad väsitavad kordades rohkem. Muidu üldine päevane unisus hakkab vaikselt kaduma. Rinnad on suuremad ja ma ei mäleta, et esimese rasedusega oleks päris nii olnud, aga väga tore, et piim valmib :D Esimese lapse imetamine oli alguses nii keeruline, seekord tundub, et läheb palju lihtsamalt, sest ma olen palju targem ja tundub, et keha teeb ka koostööd.
Ma kannan juba pikemat aega rasedapükse, mitte et mul märgatav kõht oleks, aga need on lihtsalt nii mugavad. Täiega ootan, et oleks suur kõht ja saaksin üht kleiti kanda, mis esimese raseduse aeg täiesti juhuslikult leidsin kaltsukast 50 sendi eest ja see osutus üheks ilusaimaks ja mugavamaks rasedakleidiks üldse.
Pilti pole aga tavalisest terviseabist küsisin rasedus bandaazi
Kust olete rasedate riideid ostnud peale h&m-i? Mul eelmistest rasedustest pmst kõik h&m-ist pärit aga tahaks mingeid viisakamaid pükse juurde tööl käimiseks. Käisin pühapäeval korra ülemistest läbi ja no ei olnud miskit peale teksade või retuuside/dressipükste võtta. Kõhtu veel ei ole ollagi aga juba on jube ebamugav tavaliste pükstega olla, tõmbasin täna raseda teksad jalga 😃
Kas keegi veel niptify testi teinud? Kaua reaalselt tulemustega aega läks?
Arvestades, et me paar ööd tagasi kassi peaaegu surnuks magasime, siis laps ei tule never ever meie kaissu. Mulle sellest hingest kinni kassist täiesti piisas et eluaegne hirm saada.
Meil pole midagi ostetud. Ja pole ühtegi tite asja. Välja olen vaadanud mida tahaks aga enne LA mis toimub 18.06 ei osta. Siis äkki lootus sugu ka teada.
Minul pole ükski laps kaisus maganud. On alati oma voodis olnud. Plaanis uus beebi ka nii kasvatada. Muidu abikaasa räägib muudkui sellest et beebi võiks meie kaisus olla. Ma sellele vastu. Pärast ümber harjutada ikka mega raske ja suur töö.
Aga eks näib tulevikus 😀
Ahjaa, kõhukotte on ka 3. Meil on ka beebivoodi, kus eelmine laps päevagi ei maganud, siiani on kaisus veel. Ehk harjutame ta nüüd sinna voodisse enne uut beebit.
Eelmisel beebil oli üks tore iga päev kasutuses olnud beebiese veel - Montessori pedagoogikast soovitatud Topponchino: https://mommipood.ee/montessori-vahendid/topponcino?sort=p.model&order=ASC
Hei kas keegi teist on pelgus oscarit tegemas käinud? Kas seal peab vereprooviks eraldi saatekirja saama ja aja panema? Või piisab aint uuringu saatekirjast? Plaan anda samal päeval veri, sest ma 100km eemalt sõidan seda tegema. Unustasin küsida kui aega pakuti mulle, mõtlesin et uurin enne siit kui helistama hakkan (telefon ja mina ei käi kokku 😄
Ma olen ka nüüd nö ametlikult rase. Sain rasedaraamatu täna kätte ja ämmakas pidi ise panema oscari aja kirja ja teada andma millal see on.. Lähema kuu jooksul ilmselt saab juba uuesti beebit näha 😊
Aitäh kaasa rääkimast. Mulle meeldib, et on erinevaid arvamusi. Ja samamoodi ma mõtlen ka, et kedagi ei tohiks survestada kumbagi pidi tegema või mitte tegema seda. Ma ise ei puutu praegu pea üldse võõrastega kokku ja siseruumis viibin ainult arsti ja ämmaendavisiitidel ning vahel väga harva (kord kuus) poes käies, seda ka maskiga, seega ma ei tunne, et see mulle nii vajalik oleks praegu. Lisaks ma kardan, et mul võib ju tekkida kõrvalnähuna palavik, aga beebile ei ole palavik hea ja võttes arvesse, et mu eelmine rasedus peetus, siis ma selle rasedusega hoian hinge kinni, et ma lõpuni kannaks selle ilusti ja ma võtan vaktsiini plaani alles siis kui laps sündinud. Mul enamus sugulasi on teinud juba vaktsiini ja kui ma alguses veidi pelgasin seda üleüldiselt, siis nüüd ma tunnen, et ma aasta pärast teen selle ise ka.
Ma plaanin juuni alguses ämmakaga ka läbi rääkida, aga üldiselt loodaks suve jooksul vaktsiini ära teha. Samas see on nii isiklik teema, et ei peaks küll kellegi teise asi olema, pere võiks mitte survestada (kumbagi pidi).
Mina koroona vaktsiini ei tee. Ma ei tea mis võib mulle või beebile see teha. Ka hetkel ei usu ma sellesse vaktsiini. Võibolla tulevikus kui juba see kindlam siis teen. Hetkel me väga skeptilised .
Ma praegu avastasin, et kummelitee aitas päris hästi iivelduse vastu. Pole paar tundi pidanud midagi närima/jooma, et ei iiveldaks..
Ma olen kahe rasedusega oksendanud ainult ühel päeval (mõlema rasedusega oli see umbes 10.nädalal). Kuna mul on kogu aeg halb olla, siis ma söön äärmiselt minimaalselt äärmiselt valitud asju. Juustupulki saan süüa nt :D Õnneks nüüd vaikselt hakkab söögiisu tagasi tulema ja poes on nektariinid :) Need olid mu esimese raseduse lemmiktoit (ainus toit, mida ma süüa suutsin) ja õnneks suudan neid see rasedus ka süüa.
Kui ma esimese rasedusega ei tundnud kordagi iiveldust, siis nüüd viimased 3 päeva on all day sickness. Süüa küll saan aga miski ei isuta ja koguaeg keerab. Õnneks üles pole veel midagi tulnud.
Nii lootsin, et pääsen seekord ka sellest iiveldusest.
Mul oli täna KV, kõik riskid madalad, isegi mu hematoom on kahanenud ja osaliselt irdunud platsenta kohta ütles arst, et suurem osa platsentast on ikka kinni, seega ülearu muretsemiseks pole praegu põhjust, aga siiski võiks jätkata 20.nädalani spordivaba-pingutustevaba-kõigevaba režiimi. (Mitte et ma muidu mingi sportlane oleks :D aga pikki jalutuskäike igatsen küll)
See uh oli niii tore ja samas ma kuidagi ikka ei usu veel, et ma pärispäriselt olen rase ja kõik on hästi ja ma saan varsti teise lapse, sest ma ikka kardan veidi.
Soo kohta ei öelnud midagi ja hea ongi, sest kui ta päris täpselt ei tea, siis ma "võibolla" varianti ka ei taha teada, sest kui see järgmises uh-s muutuks, oleks imelik :D
Ma sain arstil käidud, jätkuvalt kõik korras kuid ikkagi on väiksem kui pp järgi. TA sai täna mõõtes hoopis 02.01 seega ma ei teagi kas peaks end pigem jaanuribeebidesse üle kolima? Eelmine kord mõõtes oli 29.12 ja pp järgi peaks tglt üldse 19.12 olema.
Esmasp on ämmaka visiit kus siis saab nö ametlikult rasedaks,ämmakas arvestab tänase UH järgi tähtaega.
Ma rääkisin täna tööl ka ära, et me saame novembris perelisa. NIII kurb on, et varsti dekreet ja lapsehoolduspuhkus. Mulle nii meeldib mu töö. Samas beebiga on kindlasti ka tore aga pean plaani, et beebi kõrvalt väikse koormusega ikka edasi töötada. Kas ma olen ainuke? :)
Ma käisin täna titeasju skoorimas ja sain endale ka raseda püksid. Järgmine kuu ostan ninni nänni ära. Tahab augustiks kõik ära osta. Ja dekreeti nautida
Vaikne siin viimased päevad. Kõik naudivad vist ilusaid ilmasid, ma küll vähemalt toimetan õues nii kuis jaksan. Läheb aeg kiiremini ehk ja ülehomme jõuab rutem kohale 😄 ootan ja samas taas kardan seda arsti aega.
Okei. Aitäh vastamast. Tuleb siis miskit ikka proovida. 😊
Triibiks
Kuidas sul see puhkuse ja haiguslehe asi lõpuks jäi?
No töö juures ja 10h ikka jalgadel, eks ma ikka istun ka kui tõsiselt enam ei jaksa ja ei suuda aga enamus ajast ikka jalgadel. Aga magneesium kas sprint või jalavannina?
Oi kuidas tahaks ka liigutusi tunda juba, aga sinnani on veel pikk aeg oodata. Uh järgi alles 7+1
Mul KV uuringul käidud, riskid madalad ja raseduse suuruseks hinnati 12+2. Nüüd saab veidi rahulikumalt võtta seda asja 😊
Minul tööandja teab, kuna ma haiguslehega kodune. Ja mehepoolsed sugulased teavad ka.
Kuna iivelduse ja oksendamine on möödas, on enesetunne hea ja kevad südames. Saab ilma nautida. Püüan igapäev jalutamas käia. Võtsin eesmärgiks 10000 sammu täis kõndida aga veel pole saanud on jäänud 8000 ringi. Kuna mul hakkab selg valutama,väsib ära. Ma arvan et sellest kaalust tingituna. Mul rinnakorv muidu B ja nüüd jääb d korv ka väikseks 😒
Hei!
Jõudsin eelmises foorumis ainult paar postitust teha, aga tutvustan end uuesti: Positiivse testi sain 30.04, TA päevade järgi 25 dets, esimene beebi, vanust 27. Praegu siis peaks olema 7+1. Arstiaja sain alles 25.05, kuna see oli kõige varasem õhtune aeg ITK-s ja siis ei pea valedega töölt ära nihverdama. Tunnustest on hetkel iiveldus, valusad rinnad ja suurenenud voolus. Iiveldus on igapäevane kaaslane ja kuna töötan toitlustuses, siis vahepeal on ikka päris raske erinevaid lõhnu taluda. Paar töökaaslast on juba imelikult vaadanud :D
Millal plaanite tööandjale/üldse teistele teatada? Mul üks lähedasem töökaaslane teab, aga teistele ei tahaks enne KV-d midagi rääkida. Iseasi kui kaua mul varjata õnnestub, kui töötan kõikvõimalike toidulõhnade keskel.
Doplerit kasutan ma ka tihti.
Anna kindlasti teada. Loodan, et sul kõik ikka hästi ja beebi kasvab ilusti.
Mul beebi kasvust isegi 3-4 päeva ees ja veresoonte näitajad olid ka korras. Aga platsenta kasvufaktor oli 30% keskmisest ainult. Mul esimene laps sündis 2018 alguses ja siis kasvufaktorit veel ei vaadatud kahjuks. Aga eelmise lapsega sain 30. nädalal kasvupeetuse diagnoosi ja sündis 39+4 pisike beebi. Viimased 10 nädalat olid niii rasked. Mul oli platsenta eesseinas ka ning ma ei tundnud praktiliselt üldse liigutusi. Vb ta ei jõudnud kasvupeetuse pärast liigutada ka, ei tea. Õnneks käisin nädalas mitu korda ITKs KTG all ja ultrahelis mis andis südamerahu. Doppler oli ka kodus aukohal :)
Ma olen teinud kaks emotsiooniostu, ühed pisikesed sokid ja ühe närimisrõnga 😀. Tegelikult palju vaja ei ole, nii tüdrukust kui poisist on palju riideid/ alles, vankri tahan uue osta.
Ma ka asju veel ostnud pole. Ootan ära mil kõik ikka kindel ja sugu teada. Mul esimesest lapsest riided kõik järgi (palju ka neutraalseid) seega väga ilmselt midagi ostma ei peagi. Vb ainult uue käru ja turvahälli, aga samas need ainult tahtmised mitte et uusi vaja oleks.
Ma tegin nipt testi. Riskid madalad ja sugu 100 protsendiliselt teada. Samas asju veel osta ei julge väga.... hirm on kuidagi
Ma enne ei osta, kui LA on tehtud. Kuigi väga väga tahaks juba beebi staffi osta. Kärugi välja vaadatud ja ootan millal saab juba.
Tere tere. :) mina ka siis eelmisest foorumist. Tegelikult uh näitas tähtajaks 31.10 aga kõikide muude arvestuste järgi tähtaeg 1.11. Tulemas teine poeg. Esimene poeg saab juba 13. :) tänasega siis 15 nädalat.
Kas keegi juba asju ka ostnud on? Mul riideid muudkui koguneb.
Jaa uue foorumi puhul peaks jah uuesti tutvustama.
Olen 34a ja ootame perre 2 last. Esimene saab suvel 3a ning pesamuna sai rohelise tule november 2019,ehk lasi end väga pikalt oodata.
Tere! Kuna see on uus foorum, siis tutvustan end ka uuesti :) Ootan teist last, rasedus on hetkel 10+3. Olen vaikselt loobumas söömisest ja hoian pöidlaid pihus, et enesetunne läheks paremaks paari nädala pärast (kui see sarnaneb esimesele rasedusele). Kui mu esimene rasedus oli nii idülliline, et ma võiks kirjutada raamatu, kuidas tahtejõul laps saada, siis edasi on läinud veidi keerulisemalt. Teist korda jäin rasedaks eelmine sügis, see rasedus peetus. Selle aasta märtsis jäin uuesti rasedaks ja hetkel on riskifaktorid hematoom ja osaliselt irdunud platsenta, aga ma ühest hetkest otsutsasin, et mina olen tugev ja ma saan hakkama ja kõik läheb hästi ja mõte on see, mis loeb, niiet nüüd ma proovin mitte muretseda ja vaatan iga päev oma siputava beebi uh-pilti ja ootan kannatamatult 20.mail olevat oscarit :)
Olen 38 a ja Pärnumaalt. Tulemas on 3 beebi. Kodus kasvamas 18 a poeg ja 12 a tütar. Rohelise tule andsime dets 2020. Ja veebruaris juba jäin. Oscar oli 26.04 ära. Õnneks kõik oli hästi. Ei tee lisa uuringuid. Nüüd siis ca kuu jäänud LA uh. Tähtaeg 1.11.2021. Hetkel rasedust 14+5