Kopeerisin info teisest grupist, mis triibufoorum oli teinud.
Tulevaste jaanuari- ja veebruaribeebide jutunurk. Siin on TABEL, kuhu saab end kirja panna. Esimene uh on soovituslik teha alates 7+ nädalal, sest siis on kindlasti juba loote südametöö näha ja rase saab juba kohe end arvele ka võtta (olenevalt arstist, siis nii mõnigi arst ei soovi rasedat veel 6+ nädalal või varem arvele võtta). Arvele tuleks rasedusega võtta hiljemalt enne 12. rasedusnädalat! Esimene visiit võib toimuda nii naistearsti kui ka ämmaemanda juures, selles suhtes vahet ei ole, sest ka ämmaemandad tuvastavad uh masinaga rasedusi! Rasedate sõnaraamat: TA - tähtaeg UH - ultraheli LVU – looteveeuuring EPK – emakapõhja kõrgus LA – looteanatoomia ultraheliuuring KV - kuklavolt
@Elli-Ly mhmh, nov-dets FB grupp tehti ja see oli seal veel vaiksem kui foorumis, seega ma tulin sealt ära. Aga tõsi ta on, et mu tähtaeg on teie omadest kaugemal ja ma jõudsin foorumi maasoleku ajal üldise fb beebigrupiga ka liituda :D Kuigi tõesti siin oli palju vahvam jutustada kui seal 200+ inimest grupis.
Igatahes ilusat raseduse kulgemist teile kõigile! :)
@Bebe Palju õnne :) Mitmes beebi? Umbes kuu pärast peaks minema enesetunne paremaks kui teine trimester hakkab :)
Liitun ka teiega. Kohe peale teadasaamist ei kirjutanud siia midagi, ootasin tuvastamise ära. 🙂
Söögiisu 0, paar x öökinud ja vett “oksendanud”
Võiks inimlikumaks minna juba 🙄
8+5
Foorum oli nädal aega maas ja ma jõudsin juba väga igatsema hakata seda väikest armsat pesa siin. Kuidas teil läinud on?
Ma olin esmaspäevast reedeni täiesti rajalt maas, sain ainult pikali olla ja iga järsem liigutus lõppes oksendamisega. Eile ja täna on lihtsalt suur väsimus ja päris hõre olla, aga saan juba normaalselt ringi liikuda ja söök püsib ka sees. Kui eelmine nv oli mul juba korralik kõht ees mida pidin vaikselt varjata üritama, siis nüüdseks on see täiesti kadunud. Viimati olin nii sile enne esimese lapse sündi. Nädalaga kaal -2kg. Nüüd jälle õnneks lihtsam seda väikest saladust varjata. Ei jõua neljapäevast arstivisiiti enam ära oodata 🤭
7+0
@Piripiiga Viljandi Haiglas tehase Oscari UH ja pärast seda on oma arstiga kokku lepitud, et otsin ta üles ja saan kohe ka tulemused. Vere andsin eelmine nädal ära, teisipäeval viin esimene uriiniproovi.
edit: kellaajale ennem ei märganudki vastata. 11.30 on UH.
Me oleme käinud kaks päeva igal pool ringi, laupäeval läksime maale ja sealt edasi Pärnusse randa (ma käisin üle mitme aasta rannas vees ka, nii tore oli) ja jõudsime üsna hilja koju ja täna käisime tuttavatel külas ja grillisime aias ja ma tunnen, et ma väsin üsna kiirelt ja see on ilmselt rasedusest, sest ma justkui varem jaksasin rohkem või siis ma kujutan seda ette :D Ootan väga homset, et minna plaadipoodi köögi jaoks seinaplaate valima :D
Muus osas ootan, et temperatuur toas langeks, sest palavus väsitab eriti.
Kõht hakkab rohkem välja paistma (või siis on asi selles, et ma olen 2 päeva söönud), täna hommikul ütles mees ka, et ma enne nii osavalt varjasin kõhtu :D Mul oli täna selline kleit ka, mis ekstra rõhutas justkui kõhtu.
Kaks päeva tagasi käisin esimest korda õhtul üksi jalutamas lihtsalt niisama, et minna jalutama ja see oli nii tore. Ma seni olen pigem vältinud niisama kõndimist, sest mulle öeldi, et 20.nädalani sporti ei tasuks teha ja ma siis olen seni hoidunud igasugusest liigutamisest, aga nüüd plaanin hakata paar korda nädalas käima jalutamas, sest siis on kergem sünnitada kui ma selleks ajaks pole täiesti ära unustanud, mis on füüsiline aktiivsus.
Mariiis
18+2
Ma käisin sõpradega kahepäevasel telkimisel ja tähistasime minu sünnipäeva ning teatasime uudisest ka oma sõpruskonnale. Kõik olid väga rõõmsad ja elevil ☺️
Algul plaanisime peale Oscarit neile rääkida, aga ma ei viitsinud hakata vabandusi leiutama, et miks ma ei joo. Täna hommikul ajas umbne telgi õhk mind iiveldama ja tunne oli vaat, et hullem kui teistel, kes eile õhtul alkoga veidi liialdasid 😃
Nüüd lõpuks kodus ja täna vast tuleb magus uni pärast kahte telgis magatud ööd.
tikker
11+3
Mul täna õhtul hakkas kõht valutama esimest korda. Ei midagi meeletut aga samas piisavalt, et häiriks. Võtsin paraka sisse ja olen rahulikult. Teisipäeval õnneks Oscari UH juba :P
Mannatera
11+6
Ma olen kõhugripi ootuses*
Vanem poeg oksendas, abikaasa ka...
Kuna minu ja väiksemate kätte kord jõuab... 😬 Loodan, et jääme puutumata või põdesin juba läbi. Ei tea ju kas rasedusega iiveldab w kõhuviirus 🤷🏻♀️ Pole varem rasedana haige olnudki 😬
Maja lammutamine ka käsil, tahaks rohkem abis olla kui saan. 1,5 aastane vajab tähelepanu.
Vaikselt tekib soov uudisest teatada, aga hoian end veel tagasi. Eks kui 9.ndal on esimesel arstivisiidil käidud siis mõtleb edasi 🙃 Hetkel teab vaid abikaasa.
7+0
N
Juba 2 päeva on igav olnud siia scrollima tulla :D
Mees kutsus mind eile jetiga sõitma - ma ei julgenud minna, et äkki põrutab liiast. Läksin ise sama aeg ujuma ja kui vette hüppasin siis tundsin kuidas kohe kõht valutama hakkas. Paari minutiga läks üle. Vbl hüppasin liialt kiirelt, et keha protesteeris. Rohkem pole hüpata julgenud. Nüüd ronin vaikselt vette :D
Õhtul mees chillis sõpradega õues ja ma ütlesin, et mul kõht valutab (gaasid) ja mul on külm, et ma lähen tuppa. Mees tuli mind kohe saatma ja uuris kuidas on, et miks kõht valutab? Ma ütlesin, et ärgu muretsegu, et ilmselt gaasid, et kõht kuidagi punnitab ka ja mees ütles siis kohe, et oh, ta juba muretses. Ma vastasin, et kõik korras ja, et ma ei suuda OSCARIT ära oodata. Ja mees küsis vastu, et kas me paneme talle Oscar nimeks v? :D :D Arvas, et ma ei suuda last ära oodata :D
Mulle tundub aina enam, et võin end lugeda õnnelikuks rasedaks. Sümptomeid on minimaalselt ja neid võib sama hästi palavuse pähe tõlgendada. Söögiisu on tagasi. Söön meelsasti kõike, mida süüa tohin. Lõhet vaatan poes igatsevalt aga pole hullu. Kaal on ikka -4kg aga ma usun, et see hakkab nüüd tõusma. Muide, kuigi mul on kaalu nr väiksem, kui enne rasedust siis püksid siiski tapavad mind. Kõik pitistavad ja on jalas ebamugavad. Ma pole never-ever nii palju kleite kandnud kui praegu :D
Kuidas teil läheb?
Piripiiga
12+2
@syssu - sul juba II trimester käsil? :O aeg läheb ikka ruttu. Hakkas see vist 14 ndl?
@mannatera0 - mul sama teema, et kui 2 erinevat kalkulaatorit ütlevad mõlemad, et mul täna 10+0, siis 1 ütleb selle sama raseduse suurusega, et TA on 27, teine aga 28.jaanuar. Ehk siis ju mõni äpp loeb TAks 40+0 ja mõni 40+1 vms.
Elli-Ly
10+0
Tähtaja muutmine oleneb vist arstist ka. Mul esimene oli alguses ja oscaris, isegi LA veel nädala jagu väiksem kui pp järgi ja arvestati lõpuks ikkagi oscari tähtaega.
Seekord ämmakas ütles, et vaatab esmaspäeval ajad üle, et mille järgi hakkab TA arvestama, aga et ilmselt jääb ikkagi oscari oma mitte esimese UH järgi.
S 14+4
Kui ultraheli näitab raseduse suuruseks kuni nädala võrra nihet, siis ei muudeta arstide poolt tähtaega. Mul on ühe päevaga nihkes, oli esimene uh ja oli ka Oscaris, aga tähtaeg ikka päevade järgi praegu.
@Elli-Ly Oscari UH-s öeldaks Sulle täpne beebi suurus. Enne seda ilmselt võid arvestada samamoodi päevade järgi edasi. Ma ise vähemalt plaanin muudatusi teha alles siis, sest ka arstid hakkavad selle järgi võtma.
@Elli-Ly ja @mariiis tore,et kõik on hästi ja südamerahu tagasi 😊
@Piripiiga aa ega ta ei peagi midagi küsima :D Mul mees pole ühelgi ultrahelil midagi küsinud, lihtsalt mõlemad vaatasime põnevusega beebikest ekraanil ja ma ilmselt nutsin õnnest ja ta hoidis mul käest kinni :D
@Elli-Ly kuidas arstil läks?
@mariiis kas läksid kontrolli?
Ma olen hakanud end vabamalt tundma. Eile ja täna lappisin puid riita. Tegin küll ainult tunnike korraga aga midagi ikka jälle tehtud. Enesetunne on hea.
Sellise julguse raames ma siis ütlesin eile mehele ka, et kohe on 12n täis. Et ma ei usu, et see 2 päeva midagi mõjutab, et ma tahaks seksida. Pole 3 nädalat seksinud. Ma olen meeldivalt üllatunud, kui tublisti me selle aja vastu pidasime.
Ma tahaks veidra küsimuse ka küsida: miks te OSCARIsse meest kaasa tahate? Terve internet kihab sellest, et nüüd võivad mehed UH-sse kaasa minna ja mis tingimustel ja ma pean tunnistama, et mul on küll suht suva. Mu mehel on ka Tallinnasse asja ja nüüd ta eile ütles, et kuna ta nagunii linnas kaasas, et ta tuleb siis UH-sse ka. Ma olen kogu see aeg olnud vaimus, et ma lähen sinna üksi ja nüüd... siis on nii. See meie esimene beebi ja võimalik, et ka ainus. Ma ei taha seda talle muidugi keelata aga ma ei näe ka pointi, miks seal kõrval passida :D Rääkige, miks see teile meeldib, et mees kaasa tuleb?
@mariiis ja @Elli-Ly Hoian teile igati pöidlaid!
Piripiiga
11+6
@mariiis - appi, kui jube see tunne olla võib. Beebi nii pisike, et hetkel ta tiirutab seal kõhuõõnes täiega ringi ja seega asendist lähtuvalt võidki ju mõni päev vähem, mõni päev rohkem tunda. Küll aga nõustun siin 100% Mannateraga, et mine käi erakorralisest läbi, et veenduda kas või oma südamerahuks, et jätkuvalt kõik korras on. Eriti arvestades, kui sul mingid valud läbi käisid. Ära isegi oota ämmaemanda vastust ära, vaid mine kohe! Seda kiiremini saad südamerahu! Elli-Ly 9+6
Mulle mõlema rasedusega öeldud oscaril platsenta asetus. Liigutusi peaks tagaseinas asetseva platsentaga vist ennem tundma kui mul õigesti meeles.
@Elli-Ly platsenta asetuse saad Oscaris teada kui seni pole teada saanud, kuigi seda osatakse minu arust juba varem ka vaadata, mulle öeldi suht esimene visiit. Ma muidugi unustasin ära, kus see mul oli. Ühtlasi ma unustan kogu aeg ära, mis vahe sel on, et kumma variandi puhul liigutusi rohkem tunneb 😂
@syssu - Palju õnne madalate riskide puhul! :P Kas selle platsenta asetuse saab nüüd OSCARis teada või on see ka kuidagi 7+4 UH pildilt aru saadav? 😂 Vaatasin et kalkulaator.ee ütleb, et liigutusi peaksin mina tundma umbes 27.augusti paiku, mis on siis 18+0. Tahaks teada, kas on lootust ka varem tunda või tõenäoliselt jääb pigem hilisemaks :D Kärsitu nagu ma olen.
Elli-Ly
9+5
Mul muidu paha olek möödas aga täna sellest palavusest pea jubedalt valutab.
Ja digiloost just nägin eilse oscari kokkuvõtet, et riskid madalad. Nüüd siis ootan ja loodan, et LA's 10.08 ka kõik hästi on.
Ja nüüd aint üks suur ootamine jääbki.. Liigutused-seda ootan küll väga juba. Platsenta taas tagaseinal, seega võimalus juba varsti tunda neid. Esimese lapsega tundsin mingi 19-20nädalal,täpselt LA'ga samal päeval..
Mul muidu paha olek möödas aga täna sellest palavusest pea jubedalt valutab.
Ja digiloost just nägin eilse oscari kokkuvõtet, et riskid madalad. Nüüd siis ootan ja loodan, et LA's 10.08 ka kõik hästi on.
Ja nüüd aint üks suur ootamine jääbki.. Liigutused-seda ootan küll väga juba. Platsenta taas tagaseinal, seega võimalus juba varsti tunda neid. Esimese lapsega tundsin mingi 19-20nädalal,täpselt LA'ga samal päeval..
@reevee Kuna oled ka Viljandimaalt, siis uurin, mis arsti juurde rasedusega arvele lähed?
@Merly mul arst järgmise nädala neljapäeval, 08.07. Oli suur kiusatus isegi varasemaks panna, aga tahtsin kindlalt esimesel visiidil südametöö ära näha.
Täpselt nagu @Elli-Ly sain ka mina oma passi kätte. Tehti ka UH, beebi suuruseks 11+2, seega ideaalselt graafikus. Siputas seal hirmsasti ringi ja saime ka oma esimene foto temast.
Andis terve hunniku verd, osad vastused juba tulnud, need on korras. Nädala pärast Oscari UH ja siis pärast seda võtab arst kohe ka mind jutule, et tulemused üle vaadata.
Homsest olen mina kodune ja tööd enam tegema ei pea. Kuni novembrini haiguslehel ja sealt edasi siis dekreet. TA 1 päeva võrra edasi ehk 17.jaanuar. Kuna oli IUI, siis ega oluliselt ta vist muutuda ei saagi.
Mannatera
11+1 see arvutus on siis mul endal äppi järgi.
Mul oscaril käidud. Päris lõplikku tulemust ei tea veel. Ütles, et kui miskit korrast ära siis helistavad, aga kui kõik ok siis järgmisel uh'l 10.08 näeb.
Arst oli mega põhjalik, laps aga põikpäine ja ei tahtnud end üldse ilusti näidata. Lõpuks 30min hiljem arst ütles, et ninaluu lapse asendi tõttu vaadata ei saa, siis keeras korraks, et arst nägi ära ninaluu ilusti ja kohe uuesti põnn keeras selja.
TA liikus ikkagi nüüd detsembrisse 27.12 aga loodan, et võin teie juurde ikka jutustama jääda. Ehk siis nädala jagu on põnn järgi kasvanud.
S 14+1
JEEEI! Mina ka nüüd ametlikult rase :D passiga ja puha :D See sai küll veidi poolikult täidetud, sest juhe oli nii minul kui ka arstil koos, aga see selline pisike formaalsus :D Kahjuks UHga üle ei vaadatud, aga ega otsest vajadust ju polnudki. OSCARisse sain aja alles 16ndaks, mil on siis arsti vaatlustulemuste järgi 12+1, minu arvutuste järgi täpselt 12+0. Enne Oscarit ma enda arvestust muutma ei hakka, seda enam, et tegu ju ühe päevase kõikumisega. Endokrinoloog ka helistas ja ütles, et kõik on korras (digiloost muidugi nägin selle juba ära) ja ootab igaks juhuks uuesti proovidele oktoobris, aga täitsa võimalik, et ehk ei peagi mingeid lisaravimeid tarvitama hakkama :P Tundub et seleeni söömine on aidanud. Muidugi mul saabki see vitamiin otsa nüüd ja parasjagu mõtlen, et ehk ikka peaks edasi tarbima seda igaks juhuks... Ma lihtsalt üliõnnelik oma naistearsti ja ämmaemanda üle. Täna suhtlesin reaalselt ja pikemalt ka ämmaemandaga, sest oma arst on puhkusel ja veendusin, et ka tema on väga-väga tore ja armas! Kindlasti kavatsen ka järgmis(t)e rasedus(t)ega nende juurde jääda. Õnneks neil vanust tundub olevat täpselt nii palju, et nad vast ise dekreeti enam ei jää ja samas pensionini on veel omajagu aega :D Et ehk jõuan kõik oma lapsed nende jälgimise all ilmale tuua. :D Ükskõik kui palju neid siis ka lõpuks olema saab :D Söömata-joomata olek oli küll üsna raske. Paha oli ka olla, aga eesotsas see meeletu nõrkus. Ei julgenudki kohe pessu minna, vaid pidin võtma lisa aega pikutamiseks, et energiat koguda. Aga pärast arstil käiku käisin emaga varajasel lõunal :D Nii hea oli :P Ema siis näitas, et tal juba beebile voodi välja vaadatud, mis ta enda juurde kavatseb osta, et kui beebi külla tuleb 😍 Isegi mu väike pubekast õde hakkas eile huvi üles näitama ja küsis miljon küsimust. Lihtsalt nii armas. Ma kohe tunnen, et ma ise üle õnnelik, aga terve mu pere on ka ikka väga ootusärevad :P Puhas õnneseen! Elli-Ly 9+4 (minu arvutused)
@reevee ära tunne end halva emana. Sa annad endast parima ja varsti on energia tagasi ja saad lapsega edasi mängida :)
Mul oli täna hommikuse seisuga raseduse kõige madalam kaal tagasi (-3,7 kg), mis on ühest küljest tore, aga samas väga kummaline, sest esimese rasedusega olin ma selleks ajaks 2 kg juurde võtnud. Aga tõesti, rasedused on erinevad ja kehad on erinevad ja isegi kui ämmaemand millegi pärast noomib, sa ei saa suurt parata sinna.
Esimese rasedusega võtsin ma alguses alla 5 kg, siis tuli tagasi see 5 kg ja lõpuks veel 8 kg juurde. Esimese raseduse lõpus sõin ma hullult palju magusat. Mäletan, et maximas olid milka küpsised soodus ja ma ostsin neid 4 või 6 pakki ja sõin kõik korraga ära ka, mu mõtteviis oli umbes selline, et praegu rasedana saab veel süüa, et kui beebi sünnib, siis enam ei söö ju selliseid asju, sest äkki tekitavad allergiat vms. Ja nii ma siis võtsin esimese raseduse lõpus vahepeal 2 nädalaga juurde 3 kg :D
Ma arvan, et kui magusate jookidega ei liialdata, siis ei juhtu midagi, kui neid praegu tarbida, aga enda näitel soovitan raseduse lõpus piiri pidada magusate asjadega :D
@Elli-Ly see on täiesti normaalne, et sa tahad kaks korda kallimat beebivoodit kui teised voodid :D Lõpuks ta äkki magab hoopis sinu kõrval.
Ma kulutasin esimese rasedusega meeletult tunde, et leida ideaalset beebi mängumatti/mängukaarega tegelustekki ja peale tunde ja tunde ja tunde internetis otsimist ma lõpuks tellisin ühe üpris kalli ilusa tegelusteki ja lõpuks ma väga ei pannudki last sinna peale 😂 samamoodi sõbranna otsis ka pikalt ideaalset mängumatti ja lasi oma emal õmmelda spetsiaalselt selle, et oleks ikka eriti ilusate värvidega. Ja siis mõned kuud peale sünnitust tõdesime, et oleks võinud mingi suvalise värvilise osta 😂
Mariiis
17+3
Vaatan ikka peaaegu iga päev vankreid ja voodeid. Ostnud olen vaid mõned riided. Helerohelised.. :D Arvasin, et see on hea sooneutraalne toon. Suuremaid asju tahaks ikka osta soodustuste ajal ja pigem sügisel ilmselt.
Homme arst ja kaalumine aga enda info põhjal 1-2 kg on enne raseduse algust kaalust läinud. Mina ei oksenda vaid lihtsalt isutus on. Midagi väga ei taha ja no see hull kuumus muidugi ka. Enne rasedust armastasin meeletult limonaade ja nüüd ma ei olegi aru saanud. Kas ma ei taha või on mõistus koju tulnud ja beebi pärast hoian tagasi. Ikka olen neid ka tarbinud aga niiiiii vähe võrreldes varasemaga.
Mannatera
11 nädalat täna
Olin enne normkaalu ylemisel piiril. Tänaseks on -4kg isutuse ja palavusega. Vahepeal oli -5kg aga jaanid olid ju 😂
Loodan, et ma väga hullult juurde ei võta arvestades minu toitumist - söön nagu 15aastane 🥺 Mul olid vahepeal suulaes aftid, see ka piiras toitumist päris hästi. Muidu on praegu ainult grillliha välistatud aga ma pole kunagi liha sõber olnud nii, et mind see ei häiri.
Diabeedi teemal nii palju, et ma veits kardan diabeeti saada, sest PCOS ravina olen aastaid metforali võtnud, mis on ka diabeedi ravim ja arst hoiatas, et kui tablettid ära jätan siis see võib tekkida. Mul veel 5 päeva vaja neid võtta siis saab 12n täis ja arst lubas need ära jätta.
Laste asju pole yldse vaadanud. Ei kavatse ka enne kui 20 nädal on täis ja soo teada saan. Tunnen, et aega on sellega. Meil lapse tuba ka viimistlemata. Ilmselt hakkame seda alles sygisel tegema, sest siis on rohkem aega ja siis peaks juba sugu teada olema. Praegu ei tahagi vabasse magamistuppa asju kujata.
Piripiiga 11+2
No meil ainult paar naist, kes ei oota esimest :D Aga minul siit edasi küsimus, kuidas tänaseks kehakaaluga lugu? ÄE, kelle juures lihtsalt konsultatsioonis käisin, ütles, et selline 7-8 kuni 10 kg on norm rasedusega juurde võtta, aga et inimesed ja rasedused erinevad. Seega leidsin ise ümmarguselt, et 9 kuud ehk iga kuu kohta 1 kilo on ok :D Senimaani mul kõigubki kaal 1,5-2kg tõusu juures, aga samas on kolmas kuu jooksmas. Seega no problemo :D Kõht ka ümmargune ees, et see väike kaalutõus on igati normaalne. Muide, mina armastan ka nende alkovabade jookidega maiustada ja vahepeal olen ka tundunud, et äkki peaks rohkem veele ikka panustama. Aga siis jälle vaatan, et õues miljon kraadi ja see külm "õlle"joogike ikka on nii hää :D Ema ütles eile, et ma pean endale lubama kõike süüa, mille järgi hing ihkab :D Ma ise püüan leida kuldse kesktee, et väga palju ei piira, aga samas püüan juba enne isude tekkimist leida tervislikumaid alternatiive, et kõhu tühjenedes automaatselt ebatervisliku järgi käsi ei haaraks (ma öelda võin, see väga välja ei tule :D ). Üldiselt püüan jälgida kaalu täpselt nii palju, et umbes 1kg kaupa kuus juurde kaalu tiksuks, mitte väga palju rohkem :D @Piripiiga - ma tahtsin sulle öelda, et ilmselt kuulsid enda lööke siiski, aga kui ma lõpuks siia kirjutasin, siis see teema jäi sujuvalt vahele. Samas nii tore, et ikka ära kuulsid nüüd õiged löögid :P Nii kade- tahaks kaaaa! :D Minu eilne 9+1 igaljuhul vilja ei kandnud ja olen ka uue korra ootel :D
Elli-Ly
9+2
@Piripiiga Palju suhkrut on ikka aga diabeet ei tule tavaliselt sellest, mis nii väga sööd kui, et lihtsalt on mingi error kehal. Tutvusringkonnas on nii palju erinevaid naisi, kes sale, kes mitte, toitumised ka täiesti erinevad ja pole mingisugust mustrid suutnud välja joonistada. Mõnel lihtsalt tuleb diabeet, teisel jälle mitte. Mulle nii meeldib see ütlus, et kõike mõistlikult :D Kui jooksid igapäev suhkruseid jooke, siis see kindlasti suurendaks kaalu ja ei mõjuks hästi. See, et nüüd jaanidel 4 päeva sai karastusjooke tarbitud ei tohiks ikka midagi hullu teha.
Kas on meie hulgas naisi, kes teavad rohkem rääkida sellest rasedusaegsest diabeedist?
Varasemalt ma kahtlesin, kas kuulen ikka beebi südamelööke. Ja täna ma võin kindlalt öelda, et see, mida ma varem kuulsin oli ikkagist minu pulss/südamelöögid. Proovin dopplerit kasutada ainult kord nädalas ja täna leisin südamelöögid hästi madalalt kubeme kohalt. Olid ikka märgatavalt kiiremad. Ütlesin mehele ka, et kuulsin täna õige südametöö ära, Mees küsis, miks ma teda ei kutusunud. Enda õigustuseks, ma tõesti ei usukunud, et ta seda iga nädal minuga kuulata tahab. Pakkusin siis, et lasen tal ka korra kuulata aga selle peale vastas mees, et ju ta kuuleb järgmine nädal, ei ole vaja beebit nii palju kiusata :D
Jaane pidasime 9 sõbraga. Õhtu edenedes tuli koha peremees minult küsima, kas me jääme ikka ööseks. Ma vastasin, et ma kainekas ju. Ta küsis, et miks, et mahub ju küll. Ma ütlesin, et noh, tead, kuu lõpp ja mees ei raatsinud mulle rummi osta. Sõber jäi mind uskuma :D kohkus nii ära ja loetles mulle, mis alksi tal on, et ta võib jagada :D Andis kohe enda käest koksi mulle, et võin juua küll ja ööseks jääda. Mees võttis mu eest koksi ära ja ütles, et tuba oli koristamata, et ei saa ma midagi :D See ongi meie moodi huumor :D
Ma jõin 4 õhtut järjest alkovaba margaritat / siidrit. Umbes 4 pudelit/purki õhtu jooksul, 1 õhtu jõin alkovaba veini (kes teab, et alkobvabad joogid, see teab, kes ei tea, see ei saa ka aru) ja siis üks neiu ütles, et ma ei tohiks neid juua, et neis on nii palju suhkurt, et ma saan nii rasedusdiabeedi. On ka nii v?
Piripiiga
11+2
Lahen just juuli alguses juuksurisse. Kohe pärast Oscari UH. Mina salgutan blondeerides ja juuksur ütles, et kuna seda ei panda peanahale, vaid juuksejuure lähedale, siis ei imendu sealt midagi. Toonijad jms tooted, mis ta kasutab, pidid rasedatele ohtutud olema. Olen siin @Elli-Ly nõus, et kindlasti pigem vähem kui rohkem erinevate keemiatega kokku puutuda. Teavita ja suhtle juuksuriga oma erilisest olukorrast!
Hoiduma mina päris ei hakka. Samamoodi on mul ka geelküüned ja geellakk varvastel ning jätkan nendega. Kodukeemia olen suure enamuse varasemalt juba looduslike vastu vahetanud. Mõni karmim vahend on ikka ka olemas ja kasutan kummikindaid ning püüan sissehingamisi vältida. Hetkel veel pole karmi keemiaga kodus hullanud aga eks mingi hetk on ikka vaja.
Kasside vetsusi näiteks ei soovitata ka puhastada rasedal. Sõbranna oma raseduse ajal uuris ja peamine põhjus oli parasiitide pärast. Käsi tuleb pesta pärast koristamist ja võib kanda ka näos maski. Kui enne rasedust oli see minu ülesanne, siis nüüd mees ise arvas, et on aeg tegudeks. Praegu koristame neid siis umbes pooleks aga juba öeldi ära, et ta ei kujuta ette mind suure kõhuga vetsusi rookimas. Varsti saan puhata siis ehk ka sellest!
Mannatera
10+6
@tikker -Selles osas tasuks konsulteerida eesotsas oma juuksuriga - tema teab, mis värve ta kasutab ja kui keemiat täis need on. Näiteks nii mõnigi juuksur keeldub juukseid rasedatel värvimast, sest teab, et tema värvidega ei tasu rasedatel riskida ilu pärast oma beebiga. Mõni teine aga ei näe mingit probleemi, kuid siin peab jälle teadma, kas probleemi ei nähta ohutute värvide või hoopis juuksuri pohhuismi tõttu. Soovitus küll oleks see, et kui ikka tahtmist on värvida, siis tasuks võimalikult pikki vahesid hoida, et raseduse ajal väga tihti värvimist ei toimuks. Pigem ilmselt on kahjulikumad need värviaurud, aga hästi ventileeritud salongis ei ole ka see suureks probleemiks. Mina isiklikult käin iga kuu geelküünte hoolduses nii näppude kui varvastega ja sama moodi on tegu tegelikult mürgiste kemikaalidega. Samas pannakse need küüneplaadile ja sealt nad naljalt sisse ei imbu, eriti arvestades neid minimalistlikke koguseid. Ka mu tehnik ütles, et suurem oht on ikkagi jälle need aurud ja kõik see pool, aga pigem siis rasedale tehnikule, kes päevast-päeva sellega kokku puutub, kui rasedale, kes kord kuus seal natukese haaval korraks neid tunda saab. Ei ole ma ka oma meigiasju ja muid kehapuhastusvahendeid üle vaadanud, et mis võiksid olla ohtlikud, sest ülisuur meigitegija ma nagunii ei ole ja kuna ma eelistan igasuguseid puuderlahendusi jumestuskreemidele, siis ei näe selles probleemi, et nüüd pedantselt kõik asjad välja vahetada.
Üldiselt hoian mõõdukus on iga asja juures kõige olulisem märksõna :)
Elli-Ly
9+2
Meie teatasime ka jaanidel vanematele. Algul mõtlesime, et peale Oscarit ikkagi, aga nüüd jaanilaupäeval ema hakkas automaatselt mulle mu lemmikveini valama ja vabandus, et olen roolis ei pädenud paraku, kuna jäime ööseks. Niisiis sai teda takistatud ja lihtsalt üsna ebaoriginaalsel moel öeldud, et jaanuaris saab ta vanaemaks. :D ta oli veidi segaduses, kuna mitte just ammu olime me mehega mõnda aega lahus ja ma olin nädal aega ema juures, aga siiski oli aru saada, et ta oli tegelikult rõõmus. Pärast läksime pööningule, kus ta tahtis näidata mulle hälli, kus mina kunagi magasin ja, et soovi korral võiksin selle endale võtta, kui viitsime seda natuke restaureerida. 24ndal läksime mehe vanematele külla ja sealne teavitamine oli khm jah :D Jõudsime kohale ja mul ajas miski kohutavalt oksele, samal ajal ämm tuli kallistama. Ma ütlesin vist, et oota natuke ja jooksin wc-sse. Samal ajal, kui ma oksendasin, oli mees juba neile öelnud, et rase olen. Kui tulin wc-st välja siis jooksis ämm kohe kallistama ja hakkas rääkima, kuidas tema minu meest oodates oksendamisega võitles. Ma olin üsna segaduses, kuna ma ei taibanud kohe, et mees minu wc-s oleku ajal juba uudise ära ütleb :D Üldiselt olid nad meie üle väga rõõmsad.
Eile õhtul jõudsime koju ja täna olen päev otsa lebotanud, ära väsitasid need jaanid. Hea, et homme ka vaba päev, siis nädal aega tööl ja hakkab puhkus. Õnneks enam ei ole palav. Eelmine nädalalõpp ja selle nädala algus olid kohutavad. Ma käisin kodus iga natukese aja tagant jaheda dušši all, kuna nii palav oli.
Saadan kohe ka enda fb lingi.
tikker
10+2
@Merly nii hea onju! Magasin ka 2,5 tundi ventilaatori ees. See kuumus ka nii väsitav..
@reevee millised emotsioonid ja mõtted on Sul facebooki kolimise osas?
@mannatera0 ma täitsa unustanud sinna märkida. Mina valmis peale oscarit kolima (ehk teisipäeval) kui kõik hästi on. Aga ootan kannatlikult ja käin siin lobisemas kuni suurem osa seltskonnast valmis kolima ringi on.
Me käisime maal ja rääkisime sealsetele sugulastele, ma ei ole kunagi osanud välja mõelda mingit eriti huvitavat viisi, kuidas teavitada rasedusest ja lihtsalt kui mulle pakuti alkohoolset jooki, ütlesin, et ma olen rase😄 Vastukaja oli sama leige kui minu "teavitamine" 🤓😂
Hei! Kuidas jaanid möödusid? Ma magasin vähem, kui mulle oleks meeldinud aga muidu tervis on igati okei.
@mannatera0 kui vana su õe laps on? On see arst öelnud põhjuseid, miks ta ei taha imetavat ema vaktsineerida? Nüüd ma hakkan seda ka kartma, et ei saa pärast sünnitust ka vaktsineerida. Samas mul tuttav vaktsineeris (imetab 3-kuust) ja tahtis minna testima, et kas beebi sai ka antikehasid vaktsiinist.
Ei planeeri samuti ennast vaksineerida. Ei ole enamus rohte meile lubatud, ei või vaksineerida mõne teise viiruse või haiguse vastu ja nüüd järsku koroona oma võib. Arstiga arutanud veel ei ole. Kindlasti küsin üle tema arvamuse aga ise teha ei plaani. Õde mul imetab ja perearst ei ole nõus isegi teda vaksineerima..
Mina ei tee kindlasti praegu koroonavaktsiini. Ma saan aru nendest, kes tahavad teha, aga mina olen seisukohal, et kui rase ei tohi isegi nohurohtu võtta, siis ma kindlasti ei taha teha vaktsiini, mida pole piisavalt testitud rasedatel. Minu silmis peaks olema see "piisavalt testitud" alles aastate pärast, kui on võrreldavad tulemused, kas vaktsineeritud emad sünnitasid statistiliselt sama palju terveid lapsi kui mittevaktsineeritud. Kas laste esimestel eluaastatel arenesid motoorsed oskused tavapärase kiirusega jne.
Lisaks ma ei viibi siseruumides võõrastega koos (okei, ma käisin just hiljuti poes ilma maskita üle poole aasta), aga ausalt öeldes võib ju vaktsineeritud inimene saada ka ikkagi koroona, aga kui ma ise valin, et vaktsineerin end ja mul tekivad sellest mingid tüsistused, siis ma ei elaks hästi edasi selle teadmisega, et ma ise ohustasin oma rasedust. Praegu on haigestunute numbrid nii väiksed, et ma isegi enam ei muretse. Eks kui sügisest hakkavad (loodetavasti ei hakka, aga noh kui siiski hakkavad) nakatunute arvud tõusma, siis ma ei käi jälle üldse poes ega kuskil :D
Lisaks lugesin ma hiljuti viimase aja teavitatud kõrvaltoimetest vms ja seal oli välja toodud emaka verejooks ja ma olin kohe ei-ei-ei-ei-ei ma kindlasti ei tee praegu.
Kõik, kes soovivad teha, loodan, et neil läheb kõik hästi :)
Ma tahan teha pärast sünnitust, aga ma ikkagi kardan seda ka veidi. Aga ma ei näe ka varianti, et ma üldse ei tee seda kunagi, sest me elame maailmas, kus seda on vaja reisimiseks jms.
M
(16+3)
Kas keegi plaanib rasedana koroonavaktsiini ka lasta teha? Olen aru saanud, et selles osas on isegi arstid eriarvamusel - mõned soovitavad väga, kuna rasedad põevad koroonat raskemalt ja tüsistused võivad ka beebit kahjustada, mõned jällegi ei soovita, kui just riskirühmas või eesliinitöötaja pole, kuna rasedate peal pole piisavalt uuringuid tehtud ja mõned soovitavad alates teisest trimestrist..
tikker
9+4
Mul esimese rasedusega kadusid vahepeal sümptomid ära ja ma olin paanikas ja läksin apteeki rasedusteste juurde ostma ja siis läks paar päeva mööda ja seejärel hakkas mul väga halb ja uusi sümptomeid tuli juurde. Aga paanika on tõesti suur kui sümptomid kaovad