Esimene uh on soovituslik teha alates 7+ nädalal, sest siis on kindlasti juba loote südametöö näha ja rase saab juba kohe end arvele ka võtta (olenevalt arstist, siis nii mõnigi arst ei soovi rasedat veel 6+ nädalal või varem arvele võtta). Arvele tuleks rasedusega võtta hiljemalt enne 12. rasedusnädalat! Esimene visiit võib toimuda nii naistearsti kui ka ämmaemanda juures, selles suhtes vahet ei ole, sest ka ämmaemandad tuvastavad uh masinaga rasedusi!
Rasedate sõnaraamat:
TA - tähtaeg
UH - ultraheli
LVU – looteveeuuring
EPK – emakapõhja kõrgus
LA – looteanatoomia ultraheliuuring
KV - kuklavolt
Hei- hei. Siin pole ammu keegi kirjutanud 🙂. Rasedust tänaseks 34+2 nädalat. Mina kimpus kõrge vererõhu ja tursetega. Võtan vererõhu ravimit ja raua tablette lisaks, sest hemoglobiini tase langes ka madalale. Mõõdan kodus vererõhku ja käin iga kolme päeva tagant arsti juures. Õnneks on nii vereproovid kui uriiniproovid korras olnud. Aga kui valk sisse tuleb, siis panevad haiglasse. Mul preklampsia oht. Ja täiesti võimalik et saamegi poja tänu sellele varem kätte. 28 juuni on UH ja plaanilise keisri kuupäeva määramine. (kui mu vererõhk enne mind alt ei vea) Tursed on ka ebameeldivad. Teinepäev on nii ja naa. Teinepäev on täitsa vastik, aga toimetan ikka vaikselt koduste asjadega. Liikumine on hea ja arbuusi olen söönud ja värsket kurki. Söögiisu eriti pole. Lihtsalt näksiks ja joon vett. Tähtaeg 24 juuli, aga nagu juba kirjutasin, siis kes teab millal siin see nüüd juhtub. 💙
Vabandust selle eelmise test kirjutise pärast.
Ma juba olen püüdnud teiega jutustama tulla nii palju kordi ja kunagi ei saada ära. Nüüd sain uue telefoni ja mõtlesin, et ehk siin õnnestub lõpuks. No test sai läbitud, seega ehk läheb pikem kirjutis ka läbi.
Minul on rasedust 16+5. Teada sain juba 3+2 koduse testiga ja siiani on kõik hästi. Oscaris mõõdeti laps nädala jagu suuremaks nii, et esialgsest tähtajast 20.08 sai nüüd 13.08. Ma olin selle üle väga rõõmus, et nii lihtsalt ühe nädala juurde sai.
Liigutusi ma veel ei tunne. Kuidas teil teistel? Mis ajal hakkasite tundma?
Arvel olen ITKs. Mul on seal väga tore ämmaemand. Järgmine visiit on nädala pärast.
Sugu veel ei tea, ilmselt selgub LAs.
Test
Aga teeme WhatsAppi, pole vaja seal FB liiga palju olla. Äkki siis huvilised saadavad mulle sõnumiga oma numbri ja järjest lisan
Minule ka sobiks 🙂 ei kipu Facebook kohe mitte.
Mul facebooki pole aga on Whatsapp
@Pite Rite nii vara nad vist ei mõõda jah veel. Eelmise raseduse ajal mäletan et kolmandal või neljandal visiidil hakkas mõõtma. Sama oli ka südamelöökidega. Kõhuümbermõõtu mõõdeti viimati mul 13a tagasi kui esimest last ootasin, teise lapsega seda ei tehtud enam, ainult EPK mõõdeti
Ma ka nüüd koroona külge saanud 😔 Loodan, et kõhubeebi peab vastu sellele🙏🏻 Ämmakas on 25.02, siis täpselt mul isolatsioon läbi. Tahan kindlasti, et ta südamelööke kuulaks, et natuke rahu saada.
Mul on tähtaeg 22.08, aga tahan juba mai lõpus koju jääda 😋 Kuu aega ennem tähtaega lähen dekreeti ja ülejäänud võtan puhkuse ja lapsepäevade arvelt välja. Mul eelmise aasta reservis veel 35 päeva ja sel aastal juba tiksub ka juurde
13+3
Mina käisin ka UHs ja ämmaka visiidil. Suuruseks 12+5 ja tähtaeg 26.08 💚. Riskid hinnati madalaks, proovid olid korras. Nii hea oli seda väikest südant kuulda. Sain rasedakaardi ka vormistatud. Hakkan endale peagi vaatama riideid, mul ikka teksad juba kitsad 🤭. Aga esimese lapsega vahetasin asju juba 8 nädala pealt välja.
Järgmine nädal tütre 5. sünna, siis anname talle ja peredele teada. Ja töölt plaanin eemale jääda esimesel võimalusel, kõik puhkuse tahan ka enne veel välja võtta (ca 3 nädalat). Siis saab suve lapsega veel nautida, terassil kohvitada ja aeglaselt veereda.
Ma sain täna niptify vastused ja kõik riskid väga madalad ja tulemas on teine preili. 💕 Sisetunne kogu aeg kiskus tütre poole ja oligi õigus.
Nüüd loodan, et need südame ultrahelid ka korras.
14+3
See aeg on nii tore, kui juba tunneb. Kuidagi väike kindlus igas päevas, kui tunned möllamas. Homme kell 8 mul UH, tänane päev voiks minna kuidagi turboga....
Mul kolmapäeval UH. See päev tundus nii kaugel aga nüüd juba ukse taga. Beebi vägevalt mürgeldab. Isegi kõhu peal on liikumist näha olnud. 🥰 17+1
Mina käisin siis 8. Veebruar OSCARil. Laps oli mega aktiivne ja liigutas ja mässas seal, arstil oli teda alguses väga raske mõõta ja lõpuks kui sai mõõta, siis laps vastas 13+3 suurusele ja ta muutis mu tähtaja ära. Et siis 21. Augustist sai 13. August. 😅
Üldiselt oli beebiga kõik hästi, arst ütles, et visuaalselt ei hakka midagi halba silma, aga südameklapp laseb natuke verd läbi ja seetõttu pean minema lisaultrahelisse 16. Nädalal ja 20. Nâdalal, kus siis uuritaksegi ainult beebi südant. Et teeb veits ärevaks see olukord.
Ja selle südameasja pärast tuli downi risk ka 1:465 ja mulle määrati haigekassa poolt niptify test. Kâisin seda eile tegemas. Loodan, et siiski beebiga kõik hästi ja ootan põnevusega, et mis soost siis beebsu on. Vähemalt saab varem teada, kui mârtsi lõpus 😅
Hetkel siis Oscari järgi 13+5
Oeh. Ei teagi, kuidas seda postitust alustada, aga läksin hommikul oscarile, aga kahjuks ei olnud beebil enam südametööd. 😔 Mõõdeti ta 11+5-12+2 vahemikku, nii et paar päeva tagasi oli peetunud. Mind jäeti kohe haiglasse sisse ja ootan palatis esilekutsumist.
Ma nii väga loodan, et teil kulgeb edasine rasedus ilusti ja sünnitate ilusad ja terved beebid! 💖 Olge hoitud! 🙏🏼
Ma muidu ka kuidagi väga urgu pugenud, energia on nii nullis ja midagi nagu raseduse osas ei toimu ka.. 😅 Täna hommikul käisin uriini ja vereproovi andmas, digiloost juba uurisin, et kõik oli referentsväärtuste piires ja suht harju keskmine. Hemoglobiin oli pigem madal, nii et varsti saab tõenäoliselt rauda hakata krõbistama. Järgmine kolmap on oscar, ei jõua ära oodata! 🤩
Ma olen selle rasedusega kiiremini kosunud. Kui eelmine kord oli 12-ks nädalaks kiloke juures, siis seekord juba 2,5. 🙈 Samas seekord oli ka väike iiveldus, mille vastu aitas näksimine ja nii ma muudkui sõin. Seekord on ka mega kõhukinnisus ja hakkasin probiotsi tarbima, et veits soolestiku mikrofloorat toetada.. vahel tundub, et mõjub, aga siis jälle mitte..
11+1
Ma olen riideid ostnud, muud asjad esimesest alles. Hea sääst see teine laps😄
Sellise nunnu tegin juba planeerimise protsessil
Ma olen lihtsalt laisk siin, ei jaksa enam mujal ja siin jutustada😁
Muidu kõik korras. LA on märtsi alguses. Kaalu veel juures pole ja kõhtu ka mitte.
14+5
Hei naised! Ma olen kimpus peavaluga juba mitu päeva. Ja no pole teiste raseduste ajal olnud paha olla, aga nüüd olen hommikust õhtuni üks häda kuubis. 🤕🥴 Teinekord on ainult pikali hea olla. Siis just teinekord hakkab pikali olles pea rohkem valutama. Võibolla selle covidi järelmõjud veel... tahaks juba normaalselt ennast tunda. On keegi peavaluga kimpus olnud? Mis on teid aidanud? Ja sellise pideva ,,paha olla,, vastu mis ma teha saaksin? 14+4 nädalat. Esmaspäeval ämmaemanda vastuvõtt, kindlasti kardan talle ka muret.
Minu söömise hullus õnneks hakkab taanduma. Vahepeal siin tellisin iga õhtu midagi head süüa ja koguaeg suu matsus soolase ja magusaga.
Kaalu juures veel pole ja näidud korras. Esimesega tuli lõpuks vist ~6kg juurde, eks näis kuidas sellega.
Rinnad on küll jube hellad ja selline tunne, et tahaks tühjaks pumbata😃
Uus ämmaka aeg veebruari alguses ja LA 11.03, annab ikka oodata. Õnneks aeg läheb ruttu🙏🏼
13+0
Koolist meil covid koju toodud. Poeg on positiivne. Mina olin paar päeva pikali, sain ka saatekirja testile aga kaks päeva pole keegi minuga ühendust võtnud. ( ega sõnumit) homme helistan uuesti perearstile. Kui see oli nüüd covid siis polnud hullu midagi. Mul septembris oli mingine gripp või midagi. 4 päeva 39 palavik. Mõtlesin annan otsad, aga covid test oli negatiivne. Mul siis avaldus nii: Hommikul ärkasin, jalad valutasid, siis peale lõunat hakkasid puusad valutama, siis selg- kael ja pea. Valutasin ikka nii et vingerdama ajas. Siis hakkas külm, kraadisin 38,2 Võtsin 200mg paratsetamooli. Aitas mind. Magasin, jõin palju igast vedelikku. Pea oli paks ja uimane ikka korralikult. Voodisse minnes hakkas pea jälle lõhkuma võtsin 400mg paratsetamooli et rahulikult magada saaks. Öösel higistasin ja ärkasin mitmeid kordi, et ennast sättida ja juua ja wc- s käia. Järgmine päev oli pea veits uimane, aga sain juba liikuma. Vähemalt ei valutanud üle keha enam. Ja täna hommiku poole nagu polnud veel päris õiget tunnet aga päeva peale sõin korralikult ja toimetasin vaikselt ja tervis tuli tagasi. Loodan et täna öösel magan need paar ööd tagasi. 🙂 Kuna mul oli täna ka ämmaemanda aeg siis vestlesime läbi telefoni ja uue aja panime 31 jaanuari peale. Päikest teistele ootajatele!
Mul täna 12+6 nädalat ja viies rasedus. Ja nii äge on see, et olen täna beebi liigutusi tundnud. Kindlasti aitab kaasa ka see, et platsenta on tagaseinas. Ja neid põkse ei aja juba millegagi segamini. Nii äge 🥰 Juba mõned päevad tagasi arvasin, et tundsin, aga kahtlesin, täna on vägagi ära tuntavalt.
Kas hiljem teeme mõnes mõnusamas keskkonnas ka grupi-vestluse. See foorumi platvorm ei ole üldse mugav :(
Mina sain täna doppleriga südamelöögid kätte :) Nädalaid peaks olema ca 8, päevake siia-sinna :)
Käisin täna hommikul ämmakal, eelmine nÄdal oli 6+1 ja täna 7+4 ehk me mõngel on ilusti kasvanud 💚. Ja seda väikest südant nii tore kuulda. Nüüd on vaja niiiii pikalt oodata, UH 16.02. Ise käin Pelgus, kus teie?
Võeti PAP test ka ja sellest natuke veritseb. Tean, et see ok, aga isegi selline asi paneb hetkel natuke muretsema :/.
@ktukk Kas sa teed tabeli ka millalgi? :)
Ma ootan nipty tulemusi, mis ilmselt järgmine nädal saabuvad😍
Varsti saab juba Oscarisse ja siis natuke kergemalt hingata.
Minul ka hommikul beebi nähtud :) 6+5, süda lõi ilusti. Natukeseks on nüüd süda rahul.
Panin ära ka Oscari aja Šoisi juurde veebruari keskpaika.
@p1ret palju sul tänaseks rasedust on ? Ma usun, et ikka on näha, kuhu tal end peita 🙈 Hoian sulle pöialt, et saaksid täna ainult rõõmsaid uudiseid 😊
Peaks vist meeles hoidma, et iga kommentaari lõppu oma nädalad ka lisada, siis natuke kergem orienteeruda 😁
7+1
Mul täna siis ämmakal käidud. Süda ilusti lõi ja sain rasedakaardi ka. Päevade järgi 7+2, aga UH mõõtis 8+0 juba 😅 igatahes sain kõik need proovide potsikud ja kv UH on 8.02. Kuna mul varem enda tervisega probleeme olnud, siis olen ka suurema jälgimise all. Pean juba neljap uriini ja vere andma.
Tere uutele!
Minul tulemas neljas ja esimene kord, kui pole iiveldust sisuliselt üldse. Eelmistega on ikka asi väga hull olnud.
Käisin eile arstil, HCG 40 000 +, südametöö olemas. Homme on uus käik ja peale seda uuel nädalal.
Olen ühe lapsega dopplerit kasutanud. Tol korral sain südametöö kätte 8+0 pealt.
Kas keegi Niptify/ Nipt/ mis iganes nimetus veel :D kavatseb teha?
Liitun ka juuli beebidega. Tähtaeg on 24 juuli. Aga plaanilise keisri tõttu nihkub veidi ettepoole. Olen juba 2 korda käinud ämmaemanda vastuvõtul. OSCAR test ja UH on 11 jaanuar. Ei isuta, ei iivelda, hirmus väsimuse tunne on ka üle läinud. Põiekas on pidevalt, ka öösel paar korda käin. Kõik proovid ja analüüsid on korras. Tulemas viies laps. Vahet pole kumb tuleb. Isegi seekord pole tunnet, et kas poiss või tüdruk. Tõesti pole vahet.
Head uut aastat kõigile!
Sain enne aastavahetust doppleriga pisikese südamelöögid kätte, niiii hea tunne oli kuulda, sees läks soojaks kohe😍
Agaaa vaadates teooriaid, südamelöökide kiirust ja sisetunnet, siis meil seekord ka tüdruk raudselt😁😁😁
Nonii. Julgen ka ametlikult end nüüd üles anda. Esimene arstivisiit tehtud ning mõõdult 8+0, vastab täpselt 🙂 27.01 on KV, ei jõua juba ära oodata. Seni on olnud üsna tagasihoidlik iiveldus ning väsimus aga viimase nädalaga see osa pisut tagasi tõmbunud.
Minul kontrollis käidud. vastas täpselt ajale, südametööd veel ei leidnud, aga ma ei muretse. Ei peagi :)
Küll aga leidis hematoomi, väidetavalt ei pidanud asuma ebasoodsas asukohas loote jaoks, no eks ole näha siis järgmiste nädalate jooksul, mis saab :)
Nädala pärast uus kontroll.
Jäin mõtlema, et kas peaks tabeli ka tegema?
Praegu pudru ja kapsad, ei mäleta enam kes mis kuus on😄
@Jäärake Tere tulemast ja pöidlad pihus, et seekord läheks kõik hästi 😊
Duphastoni juba võtan. 🙂 eelmisega see ka juba määrati. Seekord läksin kohe arstile ise, oli väga mõstev ja tegi isegi UH. Muidugi vara oli, ütles et vist näeb, aga ei midagi mõõdetavat veel. Hcg oli alles 1800.
Minul tänasega 6+0 ja ainsad päris tunnused on siiani ebamugavustunne kõhus ja valusad rinnad. Mõned toidud hakkavad vastu, aga mul ikka pole erilist rasedatunnet. Ämmakas alles 4. Jaanuar ja ei jõua ära oodata. Vahepeal ikka tekib mure, kas kõik hästi ikka. Proovin mõelda ilusaid mõtteid, et beebi tahab samapalju meie juurde tulla, kui meie teda igatseme. 💛
Kuna mul erilisi tunnuseid pole, siis pole olnud raske ka ämma ja mehe poolse suguvõsa ees varjata midagi.
Hetkel minu rasedusest teab ainult mees. Eelmise rasedusega said teised kõik teada alles 19nädalal. Praegu olen sihiks võtnud, et enne 12nädalat kindlasti veel kellelegi ei maini ja edasi vaatab jooksvalt, et milline see õige aeg saab olema 😊 Alguses on ikka niiiii raske seda uudist enda teada hoida😁, hiljem nagu oled juba harjunud sellega 😋
Tere, annan ka end üles 😊
Tulemas kolmas laps, kodus kasvab juba 2 tütart (12a ja 2a). Esimene tütar oli üllatuslaps, teist last püüdsime aasta ja kolmandaga sain triibud alla nelja kuu proovimisega. Sarnanen @p1retiga. Kuna mul pco, siis menstruatsioon on olnud terve elu ebaregulaarne ja tsüklid pigem pikemad, viimased enne rasestumist jäid sinna 40+ päeva kanti.
Menstruatsiooni järgi ei saa ka mina sünnitähtaega arvutada, aga pos ov tuvastasin ära ning arvan, et viljastumine toimus kas 29 või 30 november. Tegin aktiivselt ka rasedusteste, juhuks kui äkki ikka ov oleks varem toimunud, aga ei toimunud, sest täpselt 10 päeva pärast ov-d sain juba väga heleda triibu rasedustestile mis igapäevaga tumenes 🥰 Tähtaeg peaks jääma 23.augusti kanti ja hetkel peaks raseduse suurus olema umbes 5+0. Arstile sain aja 14.jaanuar.
Tunnustest on mul hetkel tundlikud rinnad ja väsimus 😊
Hei! Natuke kardan siia tulla, aga tulen ikka, sest ma teen endaga tööd, et mitte hirmu tunda. Olen 29, kodus veebruaris viieseks saav preili. 2019 novembris sain ka kauaoodatud triibud, kuid kahjuks siis rasedus peetus ja pidin tegema abordi.
Pärast seda on olnud tsükkel väga ebaregulaarne - 36 kuni 41 päeva. Seega ega täpselt ei teagi, kui suuR rasedus on. Arvan, et viljastumine toimus 28. või 30. november. Igaljuhul panin 5. jaanuariks Pelgusse endale eile aja. Seni loodan parimat 💥. Ega mul erilisi tunnuseid ei ole, aga laupäeval ostsin testid, sest autoga sõites olid seljavalud nagu kahel eelmisel korral.
üks test ongi tehtud laupäeval ja teine tàna - triip igatahes kosub 🥰
Ma just aind sööks ja sööks, iiveldus pigem tühja kõhuga😁
Mul siis tänasega 5+0 ja ka kerge iiveldus platsis. Hommikul tegin lapsele putru ja tahtsin tegelikult ise ka seda süüa, aga keetmise ajal ajas juba öökima ja ei suutnud endale tõsta. Eile kui õhtusöögiks liha tegin, hakkas ka vastu see lõhn. Eelmise rasedusega ka ei suutnud alguses liha süüa üldse. Nii, et tulevad “vahvad” jõulud 😅
Kuidas kõigil läheb?
Ise olen vaikselt iiveldama hakanud hommikuti. Esimesega seda nalja polnud😄
Mina käisin täna tuvastamas. Vastab täpselt nii nagu peab ja nägin ka väikest südant juba. Sain rasedakaardi ka🙏🏼
Mul hakkas täna määrima, vist ei ole pikka laulu seekord :(
Hei, kellel tähtaeg nendes kuudes, siis tulge lobisema☺️