Kopeerisin info teisest teemast.
Tulevaste märtsi- ja aprillibeebide jutunurk. Siin on TABEL, kuhu saab end kirja panna. Esimene uh on soovituslik teha alates 7+ nädalal, sest siis on kindlasti juba loote südametöö näha ja rase saab juba kohe end arvele ka võtta (olenevalt arstist, siis nii mõnigi arst ei soovi rasedat veel 6+ nädalal või varem arvele võtta). Arvele tuleks rasedusega võtta hiljemalt enne 12. rasedusnädalat! Esimene visiit võib toimuda nii naistearsti kui ka ämmaemanda juures, selles suhtes vahet ei ole, sest ka ämmaemandad tuvastavad uh masinaga rasedusi!
Rasedate sõnaraamat:
TA - tähtaeg
UH - ultraheli
KV - kuklavolt
LA – looteanatoomia ultraheliuuring
LVU – looteveeuuring
EPK – emakapõhja kõrgus
NB! Kes tahab tabelisse, andke endast palun märku, mul tabel seotud teise meiliga ja külastan seda harva.
Hei hei. Kas keegi käib veel siin lugemas. On kellelgi soovi liituda meie fb grupi/chöttiga?
Minul oli nt kuu aega foorum maas ja vana domeeniga siiani ei toimi. Perekoolist leidsin uue lingi, see siis toimib, ilmselt siin paljudel sama probleem.
Siin endiselt vaikus. Kas tõesti keegi ei pääse ligi foorumile?
Kas keegi soovib veel facebookiga ühineda?
Hallo hallo. Kas keegi soovib veel facebookiga liituda?
Hei, siin taaskord vaikus. Huvitav kas endiselt pole paljudel siia foorumisse juurdepääsu. Kes veel soovib facebooki gruppi? Meid seal juba 4.
Ma pole mõnda aega liigutusi tundud. Aga mu meelest esimesega oli ka analoogselt. Südametöö leidsin doppleriga ülesse. LA alles oktoobri lõpus ju.
Kas ma saan kuidagi ilma fb sõbraks lisamata või pean kõiki sõbraks lisama?
Ma käisin ka OSCARis ära. Hull siputis on kõhus 🙈 Kõik oli korras. Tähtaeg liikus aprillist märtsisse..täpselt üks nädal tuli juurde. Hetkel siis 13+4.
Mul “mõnusad” venimisvalud/pisted pihta hakanud, siiani nagu polnud vigagi. Kõht on muidugi korralik juba ees, küsimusi enam kindlasti kellelgi ei teki, et mis seis on 🙈
Mis puudutab siin kirjutamisse, siis ilmselt oleksin palju aktiivsem, aga suht tihti mingi kala sees…kas ei saa lihtsalt foorumit avada või ei lase kommenteerida 🤷♀️
No mul oli eelmine kord sama moodi. Esimest korda oli siis 17. nd, siis oli tükk vaikust. Nüüd tundub sama.
Aga mul neiu sai kuskilt kõhutõve, ja täna olen 3x öökinud. Ei ole tore.
Oii teed kadedaks oma müksudega. Aprillikatel veel mitu head nädalat minna selleni.
Käisin eile ämmaka juures, sest seen on tagasi. Sain rohud peale. 2 nd pärast ei pea uuesti minema. Oktoobri lõpus siis LA. Pean suhkru andma uuesti. Homme lähen.
Tore, et meid ikka koguneb siia. Keegi veel soovib tabelisse?
Pekki siin see asi ikka jaurab, osasi asju olen näinud aga samas osa teksti kuskil keskel jummala uus🙄
mul oscar 5 oktoober
päris pikk oootamine 🧐😀
Hei! Liitun ka kevadiste beebidega. Tulemas neljas. TA 01.04.2022, hetkel siis 11+4. Enesetunne on nii ja naa- pidev kehva olemine, aga samas elamist ei sega. Arvestades eelmiste raseduste oksendamisi ja iiveldushoogusid, siis praegusega on elu ses mõttes ikka lill olnud. Väsimus ainult hirmsasti murrab..vereproovis tuli välja, et hgb madal ja eks see ka võimendab seda uimerdamist. Järgmine nädal oscar. Nagu ikka enne selliseid uuringuid väike aga-mis-siis-kui sees, aga üldises plaanis olen ikka suht rahulik, mis siin ikka ette mõelda. Kõhuke ka juba täitsa olemas 😊
Hei, mina ka jälle tagasi. Mingi hetk enam foorumit ei avabud ja arvasingi et leht lõplikult maas (üle nädala vist proovisin), aga nüüd avastasin, et kõik jälle korras.
Igatahes augusti lõpus käisin ja võtsin arvele ennast, südametöö oli ilusasti olemas. Kolmapäeval on jälle ämmakas ja 29.09 siis KV.
Muidu väga sümptomeid ei ole, peale selle, et ka minu nägu ja kael on punne täis.
Meil siis täna kaks sünnipäeva. Preili sai üks ja abikaasal ka sünnipäev. Suurem pidu tuleb järgmisel laupäeval.
9+0 🥳
Käidud. Kõik korras. Riskid madalad. TA UH järgi 16.03.22, aga ei muudetud. Beebi oli rohkem koostööaldis, kui minu vanem preili. UH ämmakas oli väga põhjalik.
Ainult suhkur neile ei meeldinud 5,2, eelmine kord oli sama. Uuesti andsin, siis korras.
mul tuli laupäeva öösel verd. Üleeile käisin erakorralises ja kõik oli okei, polnud jälgegi verest. Kui üleeile oli päevade järgi 7+4, siis uh järgi 7+1. Eile oli mul enda arsti aeg ka. Vaatas mu üle, tema sai uh järgi 8+2 ja tähtaeg 16.aprill. No täitsa suur vahe ikka. Aga seletas ära ka, et isegi see pisike ju liigutab ja ajab end sirgu ja olenebki, kuidas mõõta. Ja jäi siis hetkel nii. Leidis emakast hematoomi ja see oligi vere põhjuseks. Ilmselt siis tuleb veel. Ütles, et kui pruunikat, ei muretseks. Aga kui punane, siis kontrolli. Sain duphastoni peale ning sisuliselt voodirežiim nii palju kui võimalik. Uus aeg on 20.09, siis on 10 nädalat täis. Ma ämmaka juurde eraldi ei lähegi, tema ise jälgib mind kõiges. Ühesõnaga siis 20ndal võtab mu arvele ja vaatame TÜKi Oscari aja.
Nii tore, et meid siia koguneb!
Tere!
Võtan ka end ritta :) Olin juba leppinud, et Perefoorum ongi minevik, aga eile sattusin Perekoolis suvalise postituse otsa ja siin ma nüüd olen :)
Tulemas neljas. Südametöö nägin 25.08 ära, homme esimene Ä/E vastuvõtt. Enesetunde järgi ütleks, et beebi kasvab ilusti :D
FB jaoks on liiga vara. Kui üldse, siis võib-olla peale Oscarit :)
Ma pakun, et paljud tahavad kv ära oodata
Hei. Kes oleks nõus fb grupiga? Jah meid vähe,aga äkki siis tuleb juurde. Ja väiksema grupiga saab ka chati teha.
Fb gruppi saaksid need kes sõna võtnud.
Mis arvate?
Ma siis ka annan endast märku. Tähtajaks 5. märts ja tulemas poeg. Praegu ikka nii nõme aeg, sest enesetunne hea, kuid liigutusi veel ei tunne. Hirm on kohuaeg sees, sest seljataga kaks peetumist.
Mina käisin ka arstil ära. Beebi nähtud, süda kenasti lõi ja kõik hästi. 5 oktoober on Oscar ☺️
Mul ka isu tagasi. Kahjuks 😅
Minul tuvastamas käidud. Rasedus vastab 6+3 suurusele, muidu päevade järgi 6+5. Südametöö oli ilus ja tähtaeg jäi 22.04. ❤️
Aa ja võib mõelda ka chati tegemisele. Fb grupp vist hetkel mõtetu kuna liiga vähe inimesi.Aga juttu liiguks vast rohkem chatis.
Otseselt mitte. Eks vahel ikka pean tõstma oma kolmeaastast, aga mitte palju. Nüüd hommikul ei ole enam midagi. Proovin diivanikaunistus olla.
Alles esmaspäeval
Mul täna päev otsa on iiveldanud, isegi lõunaunes tundsin, kuidas klomp on kurgus. Aga päris oksele ei aja. Vahel mõtlen, et võiks, hakkaks parem. Ja no vana hea sõber rasedusaegne peavalu ka juba platsis 🥴
Mul veel endiselt iiveldab ja eile sain jälle potti kallistada, aga kuidagi kergem, kui esimesega. E. oodates käisin nädal aega tilgutite alla. Täna on kuidagi parem natukene.
Tönasega siis 11+0
Loodan ka. Kui vaatan tsükli pikkust siis tundub loogiline et rasestusingi uh järgi
kuna see 7+4 (tegelikkuses 7+1, kuna avastasin et olen ämmakale oma päevade aega valetanud kogemata 🤭😂) me polnudki vahekorras, et siis rasesuda..
ja noh 1+1 erinevus ehk pole nii hullu 🤞🏻 Kuna tsükkel 32 päeva oli enne seda ja varasemad veel pikemad 🤷🏻♀️
Tõesti on väga vaikne :/ eelmise kahega sai ikka väga palju jutustatud. Nüüd lausa tunnen puudust ja käin mitu korda päevas vaatamas, kas keegi on midagi kirjutanud.
Täna 5+2 ja õhtul pissil käies jäi paberile tsipake helepruuni voolust 🥺 tulin ruttu ära pikali, kuid mure on nüüd suur.
Käisin täna asendus äe juures kontrollimas, kas sain seenest lahti, aga kahjuks mitte. Nüüd sain retseptiravimina küünlad.
Beebi vaadati ka üle, süda lõi ja siputas.😍
Tere! Võtan siis ennast siia ritta 🙂 võib tabelisse ka panna, kuigi ma millegipärast seda ei näe. Vanus 31, kolmas laps, ootasime teda alates juuli 2020 ja tähtaeg 20aprill 2022.
Tuvastama lähen 30.08, siis peaks olema 6+5. Väga loodan, et on näha ka selle aja peale ja kõik on korras.
Sümptomitest on aeg-ajalt päevadelaadne valu ja rinnad on ka väga valusad.
Heihei, olen 24 ja sain paar päeva tagasi oma esimesed triibud. Teist kuud olid kasutusel ka ov testid ning just see kuu polnud üldse tunnet või lootust, et võiks õnnestuda aga kuna kõrvetised hakkasid kimbutama mõtlesin lambist testi teha, mis oli sekundiga pos. Tsükkli pikkused on 32-57p ja päevad peaksid alles tegelikult 17.08 hakkama, positiivse testi sain 10dpo. Üleliia õnnelik ei oska olla veel kuna alles 4+3. See vist esmaraseda teema, et peale pos testi ikka vaja iga õhtu ja hommik veel teste teha, et kindel olla, et umbes 10 testi kõik positiivsed oleksid? :D
Kuulge, kui rahvast juurde ei tule, pole meil isegi fb gruppi mõtet teha. Siis saab juba chättiga piirduda.🧐
Rahvas, aeeee 😉
Kuulge, kui rahvast juurde ei tule, pole meil isegi fb gruppi mõtet teha. Siis saab juba chättiga piirduda.🧐
Rahvas, aeeee 😉
Ma ikka nii hädine selle rasedusega. Eelmine kord öökisin koguaeg. Kaks nädalat olin haiguslehel, aga jõudsin rohkem. Nüüd nagu enamus päevadest magan lapse une kaasa. Alguses isegi mõlemaid magasin. Nii saamatu tunne on.
Meil siin nii vaikne. Kas tõesti pole rasedaid või nad kõik peidus?🧐
Mul nii pikk aeg Oscarini. Ma nii muretsen, kas ikka kõik hästi.
Minul ka põhimõtteliselt miskit pole. Rinnad on natuke hellad ja aeg ajalt on alakõhus vastik kiskuv valu kui voodis külge keeran vms
Kas kellegil mingid sümtomid ka ligi hiilinud?
Mul nulli ringi,aint päevi pole
Vabandust, kohe vaatan. Tegin juurdepääsud. Ma nii nõrk neis googel asjadest. Äkki keegi annab nõu, keegi ehk rohkem käpp?
Ma ei mäletagi, millal ma oma esimese raseduse ajal foorumi avastasin (siis oli veel Postimehe perefoorum), aga igatahes oli siis juba päris alguses palju jutustajaid, siiamaani on meil Facebookis mõnus väike seltskond, kes igapäevaselt suhtleb.
Panin just ämmaka aja ka ära, 18.08, siis peaks kindlasti südametöö ka olemas olema kui kõik korras. Nii mäletan, kuidas eelmine kord tormasime ikka väga varakult mehega arsti juurde ja ultrahelis südametööd näha ei olnud, siis oli pikalt veel muret, enne kui ämmaka juurde läksime ja tegelt ikkagi kõik korras oli. Ehk siis üritan sel korral asju rahulikumalt võtta. Isegi mehele pole veel uudist teatanud 🙈 Tahtsin seekord seda veidi erilisemalt teha ja tellisin pojale t-särki, mis ütleb et temast saab suur vend, aga see pole ikka veel kohale jõudnud, nii et eks näis, kas ütlen millalgi ära või ootan edasi. Aga tõenäoliselt ta kahtlustab😄
Nii tore, et meid koguneb. Loodetavasti tuleb meid veel juurde. Näpud risti, et kõik kenasti oleks 🤞🤞🤞
Nii tore, et meid koguneb. Loodetavasti tuleb meid veel juurde. Näpud risti, et kõik kenasti oleks 🤞🤞🤞
Hei, jätan jälje maha kuigi rasedus veel väga algusjärgus. Esmaspäeval sain õhkõrna triibu, praegu siis alles 4+1. Kodus ootab ees üks 3-aastane poisiklutt :) Esimene rasedus-sünnitus-taastumine läks ootamatult kergelt, eks siis näis, kas seekord saan topelt tagasi :D