Mai-ja juunibeebide jutunurk. â
Esimene uh on soovituslik teha alates 7+ nĂ€dalal, sest siis on kindlasti juba loote sĂŒdametöö nĂ€ha ja rase saab juba kohe end arvele ka vĂ”tta (olenevalt arstist, siis nii mĂ”nigi arst ei soovi rasedat veel 6+ nĂ€dalal vĂ”i varem arvele vĂ”tta). Arvele tuleks rasedusega vĂ”tta hiljemalt enne 12. rasedusnĂ€dalat! Esimene visiit vĂ”ib toimuda nii naistearsti kui ka Ă€mmaemanda juures, selles suhtes vahet ei ole, sest ka Ă€mmaemandad tuvastavad uh masinaga rasedusi!
Rasedate sÔnaraamat:
TA - tÀhtaeg
UH - ultraheli
LVU â looteveeuuring
EPK â emakapĂ”hja kĂ”rgus
LA â looteanatoomia ultraheliuuring
KV - kuklavolt
Millal olete hakanud liigutusi tundma? Mul 16 nĂ€dalay homme, hetkel veel ei tunne. Esimese lapsega hakkasin kuskil 17 nĂ€dalal tundma, loodame et selle rasedusega ka varsti đ
Mul Oscarist alates oli teada et poiss. NĂŒĂŒd kĂ€isin naistearsti vastuvĂ”tul 21, siis vaatas ja ĂŒtles kohe et kindlalt poiss. âș LA alles 17.jaanuar. peab ootama sinnani. Aga tunnen liigutusi selgelt. Et vĂ€ga nĂ€rvitsemaima ei pea.
Siin tĂ”esti vĂ€ga vaikne. Mul ka LA-s kĂ€idud. KĂ”ik on korras. Tulemas on poiss, aga seda saime juba Oscaril teada. TA endiselt 08.05. aga ilmselt tuleb mai lĂ”pus, sest kumbki mu lastest pole suvatsenud Ă”igel ajal tulla, ikka 2n hilinemisega đ Palju meid siin ĂŒldse on?
Minul homme Ć oisi juurde minek, vĂ€ike beebi kontroll ja peamiselt sinna minek beebi soo teada saamiseks ikka âșïž Reedel saab 16 nĂ€dalat. Esimesele lapsele rÀÀkisime jĂ”ulude ajal, et saab suureks Ă”eks âșïž NĂŒĂŒd kĂ€ib ja kallistab mu kĂ”htu ja rÀÀgib kuidas ta ei jĂ”ua suve Ă€ra oodata đ„°
Kuidas teil lĂ heb ? Meil siin kuidagi nii vaikne. Ma sain enne jĂ”ule kĂ€idud LA uuringutel. laps on tuharseisus muidu kĂ”ik on korras TA jĂ€i 7.05. See kord pidi olema poiss, kaks tĂŒdrukut on kodus. Endale pole kohale jĂ”udnud, kas tĂ”esti on kĂ”hus mĂŒrgeldamas poiss. Suurem Ă”de vĂ€ga ootab oma vennat ja kĂŒsib millal beebi vĂ€lja tuleb đ
Hei Siin nii vaikseks jÀÀnud đ Ma sain endale 6 detsembril KV aja, ma ei jĂ”ua Ă€ra oodata lihtsalt. Selleks ajaks peaks olema 11+6 PĂ€rnus nii vĂ€he aegu pakkuda, Ă€mmakas ĂŒtles et arstid haiged ja Tallinna arstid kĂ€ivad ultrahelisid tegemasđł Seega ma vĂ€ga rahul, et aja ĂŒldse sain :)
Ma kÀisin eile oscaris ka Àra.
KĂ”ik oli korras, riskid madalad(va preeklampsia ja kasvupeetus) vĂ”tan aspiriini.. TĂ€htaeg lĂŒkkus juuni kuusse. Aga kÀÀb ikkagi mai lĂ”ppu kuna mul diabeet .. siis kutsutakse nĂ€dal varem esile. 6 juuni oli tĂ€htaeg. Aga 30 mai nkn kutsutakse esile.
Hei, kuidas tervis?
Ja mina jĂ€lle 3.pĂ€ev palavikus. 4 pĂ€eva sai tĂ€itsa ilma oldud ning covid 15.nda Ă”htul keeras taas palaviku ĂŒlesse.
Ănneks perekas kutsus kohale - kopsus midagi ei kuuldud, veri ja uriin korras. Aga veri ju viirust ei nĂ€itagi! Nii et jĂ€tkan pĂ”demist, paraka söömist.
Oeh kui vĂ€sinud ma koguaeg olen đŽ Eile peale tööd magasin paar tundi, Ă€rkasin ja siis mĂ€ngisin lapsega , siis jĂ€lle magasin , siis jĂ€lle natuke mĂ€ngisin ja siis jĂ€in juba ööunne đ€ Silmad ei seisa lihtsalt lahti, ootan juba koju jÀÀmist :)
Arstil kĂ€idud , beebsul sĂŒda lööb đ„° Rasedus natuke suurem kui ma ise arvasin, tĂ€htaeg liikus 21 juuni peale
Noh ja ma olengi haige đ€Šââïž tĂ€iesti lĂ”pp. Aga Ă”nneks aega end koguda.
KolmapÀeval verd andma.. siis selleks ajaks pean terveks saama.
Mul tĂ€na lĂ”puks arst , 7+4 Kuidagi nii hirmus on, et kas kĂ”ik on hĂ€sti đ Arsti aeg pidi olema 17 aga eile helistati, et kas saan pool 2 tulla. VĂ€hemalt ei pea pool pĂ€eva pĂ”dema đ€·ââïž
Mul tÀnasest 11+0. Kv jÀrgmise nÀdala lÔpus, kui ma siin enne veel haigeks ei jÀÀ. Loodan, et mitte.
Eile saigi "rÔÔmsalt" wc potti kallistatud.
RÀmpstoidu isu juba mitu pÀeva. Sain tÀna 1.korda kodust lÔpuks vÀlja - jeerum kuidas pea kÀib ringi vÀrskes Ôhus! Maskis poes pidin tÀitsa otsad andma. Ikka veel vist vajan aega kosumiseks. Pikendan haiguslehte kindlasti.
Igatahes kui siis lĂ”puks jĂ”udsin koju krĂ”psude ja dipikastmega, siis sĂŒĂŒa seda ei suutnudki - no nii soolane kĂ”ik, et ihukarvad tĂ”usevad turri!
No kĂŒll on halb tĂ€na olla.... mega iiveldus.
Vanasti kui sĂ”in, siis kadus Ă€ra ehk oli pĂ”hjustatud tĂŒhjast kĂ”hust. NĂŒĂŒd ei aita see ka.
Minu KV kĂ€idud TA on 7 mai. Beebil kĂ”ik hĂ€sti. Minul preeklampsia ohtu đ hakkan aga rohtu sisse krĂ”bistama nyyd
Mul vahepeal Oscaris kĂ€idud. KĂ”ik riskid madalad ja beebi kasv vastab ilusti raseduse suurusele. Platsenta asukoha kohta aga sain meeldiva ĂŒllatuse. Asub tagaseinas ja kĂ”rgel, seega emakakaelast kaugel. See, mida emo arst pidas platsentaks emakakaela suudme ees, oli hoopis kohev limaskest đ. Ja seegi vĂ”ib raseduse alguses mÀÀrimist anda, aga midagi ohtlikku pole ja sÀÀstval reziimil olema ei pea đ. Ja tulemas on poiss đ Kellel veel Oscaris kĂ€idud vĂ”i lĂ€hiajal minemas?
Kuidas tervis on, vĂ€ga hull? Meil ka tööl seda liigub, kui enne ei kartnud siis nĂŒĂŒd olen kĂŒll mures đ„ș JĂ€rgmine nĂ€dal esimene arsti visiit, kui kĂ”ik hĂ€sti siis saan aja Ă€mmaka juurde , kes kirjutab kergemale tööle viimise lehe ja kuna meil seda tööl pakkuda pole siis saan koju jÀÀda :)
Kuidas Teil lÀheb?
Hetkel mul siis kÀib ikka vÔitlus korontsikuga.
VĂ€ga mures, kuidas ta seal vastupeab đ„ș.
Uh-sse ehk ĂE juurde arvelevĂ”tmiseks aeg kui kĂ€sil 10+5. Loodetavasti olen siis juba terve ning kĂ”huelanik samuti tĂ€ie tervise juures.
Tere kĂ”igile ootajatele. Liituksin ka teie seltskonnaga. Olen ootamas kolmandat last, ees on 15a poiss ja 10kuune tirts. Uue beebi TA on 08.05. Samas mĂ”lemad eelnevad rasedused olen 2n ĂŒle kandnud ja pliks tuli esilekutsumisega. VĂ”imalik, et tiksun ka nĂŒĂŒd 42n đ Homme juba Oscar ja siis saab ehk ka soo teada. Arvel olen Pelgus, aga Oscari ja LA teen Ć oisi juures. Mul seekord ka vĂ€ike jama, nimelt mÀÀrimised algusest peale ja siis lĂ€ksin 10n aeg Ă€mmaka soovitusel emosse. Seal selgus, et platsenta katab tĂ€ielikult emakakaela ja sp ka mÀÀrimised. Olen nĂŒĂŒd olnud sÀÀstval reziimil ja enam pole mÀÀrinud. Loodan homme Oscaris hĂ€id uudiseid saada, et platsenta on kĂ”rgemale nihkunud ja saan olla tavaline rase edasi đ
Hei, Kas kellegil on plaanis Oscarit Dr.Ć oisi juurde ka tegema minna?
Tahaks loota, et saan siin juba vaikselt sÔna hakata vÔtma.
LĂ€hen UH-sse 25.ndal, et kas lööb mĂ”ni sĂŒda ka.
TÀhtaeg pÀevade jÀrgi oleks 16.06.
Ideeliselt tĂ€pselt mĂ”nus aeg hooaeg lĂ”petada đ€Ł - st lĂ”pueksamite aeg Ă”pilastel jne
Eks nÀis mis tööandja taaskord kostab, kui teatega lÀhen. Esimese lapsega juhtus sarnaselt - kuu ennem lÔpueksamite algust ehk 30p ennetÀhtaega lÀksin puhkama.
Hetkel pĂ€evade jĂ€rgi 26 juuni , aga kĂ€in arstil Ă€ra ja siis vaatab mis seal rÀÀgitakse âșïž
Heihei Liituks ka teiega, mul esialgne tĂ€htaeg on juuni lĂ”pus aga kuna mu esimene laps lĂ€ks kaks nĂ€dalt ĂŒle siis vb peaks ennast kohe juuli gruppi lisama đ Tulemas teine laps :)
Okei. Siis kĂŒll. :) No mul kĂ”ik kolm 38+0, 39+0 ja 39+0. :D aga kui mul neid jamasid poleks siis ma eeldan et need lapsed vist oleks ka lĂ”puni kĂ”hus... ega nad ei taha tulla vĂ€gisi :D
Mina olen 29 ja kolme lapse ema. Lapsed vanuses 1.5a, 8a ja 11a. Ootame siis neljandat last. Hetkel rasedust 7+ (peaks olema muidu 7+3) aga kuna tsĂŒkkel mul ebaregulaarne siis on natuke vĂ€hem. :) aga kĂ”ik korras ja see pĂ”hiline!
TÀhtaeg jÀÀb mai lÔppu. Minu arvutuste kohaselt 27-30. Mai. :)
Aga kuna rasedusdiabeedi tÔttu kutsutakse nkn esile siis nÀdal varem on garanteeritud. Seega siis kuskil 23 on ilmselt tÀhtaeg :D
Teen siis otsa lahti. olen 33 aastane ja ootan oma kolmandat last. Kodus kasvamas 4 ja 1,9 aastased tĂŒdrukud. TĂ€na kĂ€isin siis arstil ja hetkel rasedus 9+5. TA oma arvutuste jĂ€ri 14.05.2022 tulemas siis maipĂ”rnikas.
KV aja sain 03.11 siis saan tÀpsemalt teada.